search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:58
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κοντά σε μία σημαντική νίκη στο Μπαχμούτ (Video)

28.02.2023 13:12
bakhmut_ukraine_new

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι κοντά στην πρώτη μεγάλη νίκη στον πόλεμο της Ουκρανίας ύστερα από έξι μήνες, καθώς η Ουκρανία παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά δύσκολη» στο Μπαχμούτ, όπου αποκόπτονται οι γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων.

Η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού στο Μπαχμούτ, κάτι που θα επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να ελέγξουν και τις τελευταίες περιοχές του Ντονιέτσκ που παραμένουν υπό ουκρανική κυριαρχία.

Η Ουκρανία παραδέχτηκε σήμερα ότι η κατάσταση γύρω από την πόλη Μπαχμούτ είναι «εξαιρετικά τεταμένη», με τους Ρώσους να κλιμακώνουν τις επιθέσεις για να υποχρεώσουν τους Ουκρανούς να παραδοθούν ή να αποσυρθούν από την περιοχή. Εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα είναι η πρώτη μεγάλη στρατιωτική νίκη για τους Ρώσους το τελευταίο εξάμηνο.

«Παρά τις σημαντικές απώλειες ο εχθρός έριξε τις πιο μάχιμες μονάδες της Wagner, που προσπαθούν να διασπάσουν τις γραμμές άμυνας των στρατιωτών μας για να περικυκλώσουν την πόλη», δήλωσε ο Ουκρανός συνταγματάρχης Ολεξάντρ Σίρσκιι.

Νωρίτερα το Κίεβο είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία ενίσχυσε τις δυνάμεις της στην περιοχή και βομβαρδίζει οικισμούς γύρω από την πόλη. «Την προηγούμενη μέρα οι στρατιώτες μας απέκρουσαν περισσότερες από 60 εχθρικές επιθέσεις» ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές επιθέσεις εστιάζονται στα χωριά Γιάντχιντνε και Μπέρκιβκα, στον βόρειο τομέα του Μπαχμούτ.

Το νότιο τμήμα του Μπαχμούτ είναι η μόνη περιοχή που μπορεί να περιγραφεί ως ελεγχόμενη από τους Ουκρανούς και όπως δήλωσε ο συνταγματάρχης Ολεξάντρ Σίρσκιι, «σε όλες τις άλλες περιοχές η κατάσταση είναι απρόβλεπτη και είναι αδύνατο να πεις που βρίσκεται η πρώτη γραμμή».

Το περασμένο 24ωρο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι είναι πει πως η κατάσταση στο Μπαχμούτ «γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη», καθώς «ο εχθρός καταστρέφει οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση των θέσεών μας».

Η Ρωσία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της και εντείνει τις επιθέσεις στο ανατολικό μέτωπο, αλλά με υψηλό κόστος, σύμφωνα με το Κίεβο και τους συμμάχους του.

«Σκληρές μάχες γίνονται εκεί. Η διοίκηση κάνει τα πάντα για να σταματήσει τον εχθρό  για να μην προελάσει στα εδάφη μας», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση, ο Σέρχιι Τσεραβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής στρατιωτικής διοίκησης.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν μία προβοκάτσια στην Ουκρανία με τη χρήση τοξικών χημικών, ισχυρισμό που δεν έχει σχολιάσει η αμερικανική πλευρά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δείχνουν σε αυτή τη φάση του πολέμου να προσπαθούν να κρατήσουν τις γραμμές άμυνας, περιμένοντας τα νέα όπλα που έχει υποσχεθεί η Δύση για να ξεκινήσουν τη δική τους αντεπίθεση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι πιέσεις του προέδρου Ζελένσκι για τη διάθεση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών.

Διαβάστε επίσης:

Μπουράκ Χακί για σεισμό στην Τουρκία: «Έχασα ανθρώπους, υπάρχει θυμός για τους υπευθύνους» (Video)

Γερμανία: Ένοπλος τραυμάτισε σοβαρά έναν άνθρωπο και αυτοπυροβολήθηκε κοντά σε δημοτικό σχολείο

Χονγκ Κονγκ: Βρέθηκε το κεφάλι του διάσημου μοντέλου – Ανατριχίλα από τη δολοφονία της Abby Choi (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 00:55