ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 03:19
MENU CLOSE

Τουρκία: Επιστροφή - έκπληξη της Ακσενέρ στην συμμαχία της αντιπολίτευσης

06.03.2023 16:14

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, όπου ύστερα από μαραθώνιες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις η αντιπολίτευση φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το πρόσωπο που θα αμφισβητήσει την παντοδυναμία του Ερντογάν και μάλιστα με την συμμετοχή της Ακσενέρ, του Καλού Κόμματος, η οποία την Παρασκευή είχε αποχωρήσει από τη λεγόμενη «συμμαχία των έξι».

Ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο έντονης πολιτικής ίντριγκας οι δύο δήμαρχοι, ο Ιμάμογλου και ο Γιαβάς, οι οποίοι αρχικώς είχαν απορρίψει την πρόταση να είναι ένας εξ΄ αυτών υποψήφιος αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές του Μαΐου, δέχτηκαν  τελικά την πρόταση της Ακσενέρ, της οποίας το κόμμα είναι το δεύτερο σε ισχύ στην συμμαχία της αντιπολίτευσης.

Η αρχική απόφαση της Ακσενέρ να αποχωρήσει από την συμμαχία της αντιπολίτευσης θεωρήθηκε από τους αναλυτές ως «δώρο προς τον Ερντογάν», ο οποίος δήλωσε πως περίμενε τη διάσπαση του μετώπου των έξι. Ωστόσο η επιστροφή της Ακσενέρ και του Καλού Κόμματος στην συμμαχία και πολύ περισσότερο η συμμετοχή των δύο δημάρχων στην κούρσα, μαζί με τον Κιλιτσντάρογλου αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα και η αντιπολίτευση ανακτά νέα δυναμική.

Διαβάστε επίσης:

Toblerone: «Θύμα» της παγκοσμιοποίησης η γνωστή σοκολάτα (Video)

ΗΠΑ: Ελεύθερος, μετά απο 38 χρόνια στη φυλακή για ένα εγκλημα που δεν έκανε, o Mόρις Χάστινγκς (Video)

Ουκρανία – Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για ενδεχόμενη παράδοση όπλων στη Ρωσία από την Κίνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 01:32
Exit mobile version