search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:29
MENU CLOSE

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή πήρε ο σταθμάρχης που έφυγε πριν τη λήξη της βάρδιας

17.03.2023 11:25
trena_tempi_distichima_0703_1200-700_new

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24/3 στις 12 το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε ο ένας από τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση όσα έχουν βγει στην δημοσιότητα, ο σταθμάρχης είχε φύγει από την εργασία του πριν από τη λήξη της βάρδιάς του, το βράδυ της πολύνεκρης σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Ενώπιον του ειδικού εφέτη καλούνται σήμερα και ο επόπτης κυκλοφορίας και ο άλλος σταθμάρχης της Λάρισας, που είχε βάρδια την ημέρα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στις 28 Φεβρουαρίου με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Ενώπιον του ειδικού εφέτη θα βρεθούν σήμερα επίσης ο επόπτης κυκλοφορίας καθώς και ο δεύτερος σταθμάρχης της Λάρισας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Οι τρεις απολογούμενοι, κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, σε βαθμό κακουργήματος, με προβλεπόμενη ποινή από 10 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

Στο ίδιο, βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ακόμη κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, αλλά και για σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, προκειμένου οι συνήγοροί τους να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα, ενώ ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ έχει ήδη τεθεί σε αργία, καθώς εξασφάλισε αναρρωτική άδεια 30 ημερών, την επομένη της τραγωδίας των Τεμπών.

Διαβάστε επίσης:

Άνω Λιόσια: Καθηγητής χαστούκισε 14χρονο μαθητή του και συνελήφθη

«Μαρία Τσάλλα»: Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Παγκράτι – Πώς η ΕΥΠ εντόπισε την Ιρίνα Σμίρεβα (Videos/Photos)

«Ντύθηκαν» στα λευκά Λάρισα και Χορτιάτης – Επέστρεψε ο χειμώνας στη βόρεια Ελλάδα (Video/Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06