search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 02:12
MENU CLOSE

Ψυρρή: Ενδεχόμενοι στόχοι των τρομοκρατών και Έλληνες – Ποια στοιχεία προβληματίζουν τις αρχές

03.04.2023 21:28
psirri tromokratia pakistanoi765- new

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για το τρομοκρατικό δίκτυο που φέρεται να ετοίμαζε επιθέσεις κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων, μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών οι οποίοι σχεδίαζαν χτύπημα σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργεί και ως συναγωγή, καθοδηγούμενοι από 30χρονο ομοεθνή τους κάτοικο Ιράν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τις συνομιλίες των κατηγορούμενων προκύπτει ότι, εκτός από το εστιατόριο, είχαν στο στόχαστρό τους και επιχειρηματία από τη Ζάκυνθο.

Ο δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, Ηρακλής Στάβαρης, υποστήριξε στο Mega, ωστόσο, ότι, «αυτό δεν έχει σχέση με την τρομοκρατική ενέργεια, ούτε αφορά την εβραϊκή κοινότητα, ούτε τη συναγωγή. Πρόκειται για  παράλληλη επιχειρηματική, επιχειρησιακή ενέργεια του φερόμενου εντολέα. Παράλληλα με το μεγάλο χτύπημα, θεώρησε φρόνιμο ο συγχωριανός του να το υλοποιήσει και αυτό».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι, από την πρώτη στιγμή, ο εντολέας του συνεργάστηκε με τις Αρχές, βοηθώντας, με τις καταθέσεις του στην εξέλιξη της έρευνας.

Τρία στοιχεία προβληματίζουν την Αντιτρομοκρατική

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν την πρόκληση έκρηξης στην εβραϊκή συναγωγή στην περιοχή του Ψυρρή με τη χρήση εκρηκτικών ή ανάφλεξη φιάλης υγραερίου και στη συνέχεια ένοπλη επίθεση στο ίδιο σημείο.

Επιπλέον, προκειμένου να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, σχεδίαζαν, σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας ή της Ζακύνθου, να τοποθετήσουν σακίδιο με εκρηκτικά, την περίοδο των Χριστουγέννων του 2022. Σύμφωνα με το Mega, τα προβληματικά στοιχεία στην υπόθεση είναι τρία.

  • Το πρώτο είναι ότι, φαίνεται να υπήρξε επιδίωξη για τα «τυφλά» χτυπήματα και εκτός ισραηλινού εδάφους. Αυτό δημιουργεί και το ερώτημα, εάν μέσα στη λίστα, υπήρχαν και Έλληνες.
  • Το δεύτερο, είναι η οργάνωση, εν ονόματι της οποίας δρούσαν και επιχειρούσαν οι συλληφθέντες.
  • Το τρίτο και σημαντικότερο ερώτημα είναι το κατά πόσο οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν σε καθεστώς στρατολόγησης από τον άντρα από το Πακιστάν ή αν άλλοι έπαιξαν ρόλο στην στρατολόγησή τους.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Οδηγίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Κατέρρευσε οροφή σε δημοτικό σχολείο στον Βόλο (Photos)

Καιρός: Με βροχές θα ταξιδέψουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα – Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας ILINA και την Τρίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 01:44