search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:02
MENU CLOSE

Πρόστιμο σε ευρωβουλευτή για bullying στο προσωπικό

23.04.2023 13:51
semedo_monica
Πηγή: Instagram monica_semedo_lux

Πρόστιμο ύψους 3.380 ευρώ για εκφοβισμό προσωπικού επιβλήθηκε στην ευρωβουλευτή Μόνικα Σεμέδο από την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Χαβιέ Μπέτελ, αρχηγός του κόμματος από το οποίο έφυγε η Σεμέδο πέρυσι, καταδίκασε τη συμπεριφορά της, σύμφωνα με το Politico.

Η ευρωβουλευτή, η οποία συμμετέχει ως ανεξάρτητη στο φιλελεύθερο όμιλο Renew Europe, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα προσφύγει «ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» για να ακυρώσει την απόφαση.

Τι υποστηρίζει η ίδια

Στην ανακοίνωση ανέφερε, πως αναμένει το δικαστήριο να «αναγνωρίσει τόσο την έλλειψη βάσης των κατηγοριών που της ασκήθηκαν όσο και την παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της».

Η Σεμέδο «αρνείται κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς για την παρενόχληση, οι οποίοι εξετάστηκαν από μια εσωτερική κοινοβουλευτική επιτροπή, σημειώνοντας πως «ουσιαστικά στοιχεία» αγνοήθηκαν από την επιτροπή, η οποία αποτελείται από συναδέλφους βουλευτές. Υποστήριξε επίσης ότι της αρνήθηκαν τη δυνατότητα να καταθέσει παρουσία του δικηγόρου της και ότι η Μέτσολα αρνήθηκε να ακούσει τη δική της εκδοχή της ιστορίας.

Η Μέτσολα είπε ότι πήρε την απόφασή της «αφού έλαβε υπόψη τις παρατηρήσεις του ενδιαφερόμενου μέλους», όταν ανακοίνωσε την ποινή αυτή την εβδομάδα.

Εκπρόσωπος της προέδρου δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε αυτές τις διαδικασίες, αλλά έχει φυσικά το δικαίωμα να προσφύγει στο δικαστήριο».

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Πέτυχαν αυξήσεις μισθών οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι

Έλον Μασκ: Κίνημα «Δεν πληρώνω» στο Twitter (Photos)

Σουδάν: Εκκενώνει και η Γαλλία την πρεσβεία της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:02