search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:50
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση ασφαλούς αποτελέσματος – Η διαδικασία αφού κλείσουν οι κάλπες (video)

18.05.2023 15:51
ekloges_mrb_debate_1005_1200-700_new

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με τον τρόπο που θα μεταδοθούν φέτος τα αποτελέσματα των εκλογών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές θα έχουμε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά την πρώτη εκτίμηση ασφαλούς αποτελέσματος στις 20:30. Στις 21:30-22:00 θα έχουμε το συνολικό αποτέλεσμα για το 80% της επικράτειας.

Σε όλα τα εκλογικά τμήματα πλέον οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι εφοδιασμένοι με την ηλεκτρονική συσκευή ασφαλούς μετάδοσης SRT, οπότε σε πραγματικό χρόνο θα έρχονται τα αποτελέσματα και θα μπαίνουν στην βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Συνολικά σε 21.400 εκλογικά τμήματα θα υπάρχει αυτή η συσκευή ασφαλούς μετάδοσης στην οποία ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα περνά τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα θα αναμεταδίδονται και με την κλασική μέθοδο, δηλαδή με τα κλασικά τηλεγραφήματα. Αυτό ίσχυε από το 1981, από τους δήμους και τις περιφέρειες θα φτάνουν τα αποτελέσματα και θα μπαίνουν στη βάση του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, για πρώτη φορά θα έχουμε ενημέρωση για τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές. Μέσω της ίδιας συσκευής θα στέλνεται στο υπουργείο πόσος κόσμος έχει ψηφίσει. Θα υπάρξει ενημέρωση για την προσέλευση σε τρία διαδοχικά διαστήματα την ημέρα των εκλογών: Στις 10:30, στις 13:00-13:30 και στις 16:00-16:30.

Η διαδικασία αφού κλείσουν οι κάλπες

Ο διευθυντής έργου εκλογών Singular Logic, Ηλίας Γιαννίτσος, δήλωσε σχετικά: «Η διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων από όλα τα εκλογικά τμήματα γίνεται με δύο τρόπους, δηλαδή το τηλεγράφημα, το έντυπο που χρησιμοποιείται για την καταγραφή των αποτελεσμάτων μέσα στο εκλογικό τμήμα και το οποίο μεταδίδεται μέσω του Δήμου και της Περιφέρειας στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεύτερη μέθοδος είναι η μέθοδος του SRT. Όπως έχουμε πει με τη μέθοδο αυτή, όταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων σε επίπεδο συνδυασμών καταρχήν συμπληρώνει το χαρτί, πατώντας το πλήκτρο Αποστολή φτάνει αυτόματα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο σύστημα των εκλογών».

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: H οικονομική και ασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από προσωπικές απόψεις

Τσαπανίδου: «Ψέματα Μητσοτάκη για το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ» (video)

Πυροσβεστική παρέμβαση Τσίπρα για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:50