search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:15
MENU CLOSE

Φονικές πλημμύρες: Τις πληγές της μετρά η Ιταλία (Videos)

20.05.2023 16:31
ITALIA PLYMMHRES

Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησαν πίσω τους οι πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν τη βορειοανατολική Ιταλία και ειδικότερα την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια.

Δραματική είναι η κατάσταση στην περιοχή μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 14 νεκροί και πάνω από 20.000 άστεγοι.

Συνολικά έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές σε 42 δήμους, ενώ σε 27.000 σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Την ίδια ώρα, οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες ενώ συγκλονίζουν εικόνες και βίντεο από διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών.

Οι καταρρακτώδεις βροχές άφησαν πίσω τους και ζημιές σε καλλιέργειες ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το γεωργικό λόμπι Coldiretti,περισσότερα από 5.000 αγροκτήματα ήταν κάτω από το νερό, με πνιγμένα ζώα και δεκάδες χιλιάδες εκτάρια αμπελώνων, οπωροφόρων δέντρων, λαχανικών και σιτηρών πλημμυρισμένα.

Την ίδια ώρα, 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετά από πτώση ελικοπτέρου στην Εμίλια Ρομάνα, το οποίο επιχειρούσε να αποκαταστήσει προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων, χρειάστηκε να προσγειωθεί εκτάκτως και κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, συγκρούστηκε.

Την Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο της ιταλικής κυβέρνησης θα συγκληθεί για να αποφασίσει για τα μέτρα βοηθείας προς τους πληγέντες.

Νωρίτερα σήμερα, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ευχαρίστησε τους ηγέτες της G7 και όλους όσοι εξέφρασαν αλληλεγγύη προς την Ιταλία και τους πληγέντες. «Η συμπαράστασή σας είναι μια απτή ένδειξη της συνοχής μας στους δύσκολους καιρούς. Σας ευχαριστώ», έγραψε η Μελόνι στο Twitter.

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι πρόκειται να αναχωρήσει από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα μια ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο για να ηγηθεί της διαχείρισης των πλημμυρών.

Διαβάστε επίσης:

Αγγλία: Δήμαρχος ορκίστηκε υπό τους ήχους των Metallica

ΠΟΥ: Δραματική έκκληση στο G7 για λήψη μέτρων για την επόμενη πανδημία

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του εθνοφρουρού που κατηγορείται για διαρροή απόρρητων εγγράφων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:04