search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:54
MENU CLOSE

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας – Σταματήστε τη βία»

29.05.2023 23:07
novak-new

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε με το δεξί στο Roland Garros επικρατώντας με 3-0 του Αλεξάνταρ Κοβάτσεβιτς και μετά το τέλος του αγώνα έστειλε το δίκο του μήνυμα για την ένταση που επικρατεί στο Κόσοβο.

«Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τη βία», έγραψε στο μήνυμά του στην κάμερα ο σέρβος τενίστας, με το μήνυμά του να γίνεται viral, με αποθεωτικά αλλά και υβριστικά σχόλια.

«Δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω καμία πρόθεση να μπω σε πολιτικές συζητήσεις. Ως Σέρβος, με πονάει πολύ αυτό που συμβαίνει στο Κόσοβο καθώς οι συμπατριώτες μου εκδιώκονται από τους δήμους. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω είναι αυτό. Ως δημόσιο πρόσωπο και ως γιος ενός ανθρώπου που γεννήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο, αισθάνομαι την ανάγκη να δείξω υποστήριξη σε όλη τη Σερβία. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον σερβικό λαό και το Κοσσυφοπέδιο, αλλά είναι πολύ απαραίτητο να δείξουμε υποστήριξη», είπε ο Τζόκοβιτς και συμπλήρωσε με νόημα:

«Γνωρίζω ότι υπήρξαν ενστάσεις από διεθνείς δημοσιογράφους. Δεν ξέρω τι θα συμβεί, αν θα με τιμωρήσουν, αλλά δεν έχω καμία επιφύλαξη και θα το έκανα ξανά. Είμαι κατά των πολέμων και οποιασδήποτε σύγκρουσης, αυτό το έχω εκφράσει πάντα δημόσια. Αυτή η κατάσταση με το Κοσσυφοπέδιο αποτελεί προηγούμενο σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Λυπάμαι πολύ που βρισκόμαστε στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Το Κοσσυφοπέδιο είναι το προπύργιό μας, εκεί δώσαμε τη μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία μας, εκεί βρίσκονται τα πιο σημαντικά μας μοναστήρια. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα το έκανα ξανά, αλλα κυρίως γιατί αυτή είναι η αλήθεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόκοβιτς και το 2008 είχε τοποθετηθεί, και μάλιστα με σκληρό ύφος, για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, λέγοντας πως είναι η χειρότερη στιγμή στη Ιστορία της Σερβίας και πως το «Κόσοβο είναι η Σερβία».

Διαβάστε επίσης:

Μπενζεμά: Αποχωρεί από τη Ρεάλ (;) – Μυθική πρόταση 200 εκατ. ευρώ από τη Σαουδική Αραβία

Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: Αργυρός ο Ντούσκος – 4ο μετάλλιο για την Ελλάδα

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν μίλησε άσχημα στη μητέρα του», είπε ο πατέρας του (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:51