Ψημένο τσιζκέικ με μπισκότα oreo
Ένα εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα απλό επιδόρπιο που αποτελεί μια παραλλαγή του παραδοσιακού ψημένου τσιζκέικ.
Υλικά για τη Συνταγή
Για τη βάση
80 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα oreo
Για το τσιζκέικ
200 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (ζεστάνετέ το στα 600w/30 δευτερόλεπτα)
75 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά (110 γραμμάρια), χτυπημένα ελαφρά με αυγοδάρτη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, πλήρης
15 γραμμάρια φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
15 γραμμάρια άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ) ή αλεύρι
Για τη διακόσμηση
70 γραμμάρια γεμιστά μπισκότα oreo
Εκτέλεση
1. Αρχικά στρώστε με αντικολλητικό χαρτί μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και προθερμάνετε το φούρνο στους 180℃.
2. Βάλτε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και κοπανήστε τα με έναν πλάστη ή παρόμοιο εργαλείο. Απλώστε τα θρυμματισμένα μπισκότα στον πάτο της προετοιμασμένης φόρμας για κέικ και πατήστε τα ελαφρά με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να ισιώσουν.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη, με μια κουτάλα ή έναν αυγοδάρτη.
4. Προσθέστε σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ ή αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
5. Τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενσωματωθεί.. Εάν θέλετε, μπορείτε να περάστε τη ζύμη από μια σίτα και να την σουρώσετε σε αυτό το σημείο, για να επιτύχετε πιο λεία και κρεμώδη υφή στο τσιζκέικ.
6. Αδειάστε το μίγμα στην προετοιμασμένη φόρμα με τη βάση, διακοσμήστε με μερικά ολόκληρα μπισκότα (στρίψτε τα για να αποκαλυφθεί το άσπρο της γέμισης και βάλτε τα λίγο ανοιχτά για πιο εντυπωσιακό εφέ) και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
7. Μόλις ψηθεί, αφήστε το τσιζκέικ να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για κέικ ή παρόμοια επιφάνεια που να αερίζεται.
8. Όταν είναι έτοιμο και έχει κρυώσει εντελώς, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο. Συνιστάται να κόψετε και να σερβίρετε το τσιζκέικ την επόμενη μέρα.
Διαβάστε επίσης: