search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:01
MENU CLOSE

Λαχανικά: Γιατί μας βοηθάνε να χάσουμε κιλά

17.08.2023 10:18
laxanika new

Μία από τις πιο κοινές συμβουλές που ακούμε για να χάσουμε πιο εύκολα τα περιττά κιλά είναι να καταναλώνουμε περισσότερα λαχανικά και να γεμίζουμε το μισό μας πιάτο με μη αμυλούχες τροφές, όπως χόρτα και κολοκυθάκια.

Οπως αναφέρει το vita.gr τα λαχανικά προσθέτουν όγκο στα γεύματα, χωρίς πολλές θερμίδες και περιέχουν χορταστικές φυτικές ίνες για αυτό και είναι ιδανική επιλογή για την απώλεια βάρους.

Είναι επίσης γεμάτα με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν ή να βοηθήσουν στη διαχείριση πολλών χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και του διαβήτη.

Η προσθήκη μιας επιπλέον μερίδας λαχανικών στο πιάτο σας ή η αντικατάσταση τροφών με υψηλότερες θερμίδες με φρέσκες τροφές, όπως φρούτα πρόκειται για μικρές και βιώσιμες αλλαγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το κορυφαίο λαχανικό αδυνατίσματος είναι αυτό που πράγματι θα φάτε γιατί το απολαμβάνετε.

Ο μόνος τρόπος για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη από τα λαχανικά είναι να αποτελέσουν μέρος της καθημερινής σας διατροφής.

Κάθε λαχανικό έχει θρεπτική αξία (ναι, ακόμη και τα αμυλούχα όπως οι πατάτες), επομένως δεν χρειάζεται να σκέφτεστε ποιο είναι καλύτερο ή προσφέρει περισσότερα οφέλη. Αντ’αυτού προσπαθήστε το πιάτο σας να είναι γεμάτο με διαφορετικά χρώματα για να απολαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερες γεύσεις και φυσικά, περισσότερα οφέλη.

Οι φυτικές ίνες στα λαχανικά μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους με διαφορετικούς τρόπους.

Οι φυτικές ίνες προσδίδουν έξτρα όγκο στα γεύματά σας, γεγονός που εντείνει το αίσθημα κορεσμού. Επίσης κινούνται αργά στο πεπτικό σας σύστημα και διεγείρουν την απελευθέρωση ορμονών που σχετίζονται με τον κορεσμό, σύμφωνα με review που δημοσιεύθηκε στο Critical Reviews in Food Science and Nutrition

Διαβάστε επίσης

Ατμοσφαιρική ρύπανση: Αυξάνει τον κίνδυνο για τέσσερις τύπους καρκίνου

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται κατεψυγμένα σουτζουκάκια με σαλμονέλα

Καλοκαίρι: Τα 5 φρούτα που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:00