search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:12
MENU CLOSE

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: 12.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους – Απεγκλωβίστηκαν 40 άτομα (videos)

22.08.2023 14:06
fotia_alexandroupoli_new

Σε πλήρη εξέλιξη και εκτός ελέγχου είναι για τέταρτη μέρα το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη. 12.000 άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Μάλιστα, την τελευταία ώρα έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση, λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, συστήνεται η άμεση απομάκρυνση των οικισμών Δίκελλα, Κόμμαρος, Μέστη, Πλάκα, Ατάρνη, Μάκρη, Αύρα, Μεσήμβρια, Συκκοράχη και Πέραμος.

Σχετικό μήνυμα προς του πολίτες έχει ήδη σταλθεί μέσω του 112.

Οι κάτοικοι που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης καλούνται από το δήμο να μεταβούν οργανωμένα στις πλατείες των οικισμών όπου θα περάσει λεωφορείο του δήμου με επικεφαλής τον αντίστοιχο πρόεδρο του κάθε οικισμού.

Η οργανωμένη απομάκρυνση θα πραγματοποιηθεί μέσω των κόμβων Δικελλων και κόμβου Μάκρης προς την πλευρά της Ροδόπης (Κομοτηνή).

Σημείο συνάντησης είναι το Σπαθί της Κομοτηνής στην πλατεία Ηρώων. Να σημειωθεί πως 12.000 άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Απεγκλωβίστηκαν 40 άτομα από το Λιμενικό

Στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγ. Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, όλα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.

Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής -Αλεξανδρούπολης

Σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής-Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης, προχώρησε η τροχαία και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στα Καλύβια Αττικής: Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Βαλομάνδρας στα Μεσόγεια

Φωτιά στη Φυλή κοντά στη Μονή Κλειστών

Ασπρόπυργος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, μπαράζ εκκενώσεων – «Κλείστε πόρτες και παράθυρα» (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 13:11