search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:34
MENU CLOSE

Φλόριντα: Άνοιξε πυρ σε κατάστημα και σκότωσε 3 αφροαμερικανούς – «Μισούσε τους μαύρους» ο δράστης που αυτοκτόνησε

27.08.2023 08:07
ASTYNOMIA USA

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν απόψε σε περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που σημειώθηκε σε κατάστημα στην καρδιά του Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα, μετέδωσε το Fox News.

Σύμφωνα με τον σερίφη Τ.Κ. Γουότερς, ο ένοπλος που σκότωσε τρεις αφροαμερικανούς σε κατάστημα του Τζάκσονβιλ και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, υποκινήθηκε από «φυλετικό μίσος».

«Μισούσε τους μαύρους», τόνισε ο σερίφης του Τζάκσονβιλ για τον δράστη της επίθεσης στην πολυπληθέστερη πόλη της Φλόριντας. Τον περιέγραψε ως «λευκό άνδρα, περίπου 20 ετών», χωρίς να τον κατονομάσει, εκτιμώντας πως έδρασε μόνος. Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι Glock και τυφέκιο τύπου AR-15 στο οποίο ήταν χαραγμένες σβάστικες, ανέφερε. Είχε συντάξει «αρκετά μανιφέστα» για τα μέσα ενημέρωσης, τους γονείς του και την αστυνομία, στα οποία εξέφραζε το μίσος που έτρεφε για τους μαύρους.

«Τα εγκλήματα που υποκινούνται από φυλετικό μίσος αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για το FBI», τόνισε από την πλευρά της η ειδική πράκτορας Σέρι Ονκς, εξηγώντας πως έχουν σκοπό να απειλήσουν και να εκφοβίσουν μια ολόκληρη κοινότητα»

Διαβάστε επίσης:

Χαβάη: Νέα πύρινη απειλή – Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Συναγερμός στο Κίεβο: Ρωσική αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα της πόλης

Βαυαρία: Σάλος με τον υπουργό Οικονομίας – «Όποιος κοροϊδεύει τα θύματα του Άουσβιτς απαγορεύεται να έχει ευθύνες στη χώρα μας»ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, τουλάχιστον 4 νεκρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05