search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:51
MENU CLOSE

Χαβάη: Νέα πύρινη απειλή – Δόθηκε εντολή εκκένωσης

27.08.2023 07:46
FOTIA MAUI

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στη Χαβάη έδωσε εντολή εκκένωσης περιοχών στο βορειοδυτικό άκρο της νήσου Μάουι, καθώς δασική πυρκαγιά απειλεί σπίτια.

Η εντολή εκκένωσης αφορά την περιοχή Καάναπαλι που βρίσκεται βόρεια της Λαχάινα, η οποία πριν από δυόμιση εβδομάδες βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν πρωτοφανή πύρινο εφιάλτη.

«Απομακρύνετε την οικογένεια και τα κατοικίδιά σας αμέσως, μην χρονοτριβείτε. Να είστε έτοιμοι για συνθήκες που μπορούν να καταστήσουν δύσκολη την οδήγηση και αναζητήστε προσωπικό ασφαλείας που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν σε ανάρτησή του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αρχές της Χαβάης επικρίθηκαν έντονα για τους χειρισμούς τους στην πολύνεκρη πυρκαγιά που έκανε στάχτη την τουριστική πόλη Λαχάινα και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους. Εκατοντάδες είναι οι αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Κίεβο: Ρωσική αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα της πόλης

Βαυαρία: Σάλος με τον υπουργό Οικονομίας – «Όποιος κοροϊδεύει τα θύματα του Άουσβιτς απαγορεύεται να έχει ευθύνες στη χώρα μας»

Τέρας του Λοχ Νες: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση των τελευταίων 50 χρόνων – Με drones και υδρόφωνο ψάχνουν τη «Νέσι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:48