search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:06
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Κίεβο: Ρωσική αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα της πόλης

27.08.2023 07:36
OUKRANIA

Συναγερμός για ρωσική αεροπορική επιδρομή σήμανε τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανέφερε πως εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κρουζ από στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-95. Η επίθεση εκδηλώθηκε στα περίχωρα της πρωτεύουσας, ανέφερε ο στρατηγός Σερχίι Πόπκο, ο οποίος ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα καταφύγια μέχρι τη λήξη του συναγερμού.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλείται μαρτυρίες για εκρήξεις που ακούστηκαν νωρίτερα στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ρωσία: Ένας νεκρός σε επιθέσεις με drones

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην επικράτειά της χθες, Σάββατο, από τις οποίες σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος σε περιοχή που συνορεύει με την Ουκρανία και οι οποίες ανάγκασαν εκ νέου το κλείσιμο προσωρινά τριών μεγάλων αεροδρομίων που εξυπηρετούν την ρωσική πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι τα συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) πάνω από την Ίστρα, στην περιοχή της Μόσχας, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κρεμλίνου.

Οι αρχές των αεροδρομίων της Μόσχας Σερεμέτιεβο, Ντομοντέντοβο και Βνούκοβο ανέστειλαν τις πτήσεις για λίγες ώρες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από θραύσμα από ένα drone στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ρωσίας, σύμφωνα με ανάρτηση του κυβερνήτη της Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό από τις ουκρανικές δυνάμεις του χωριού Ουράζοβο, όπου 16 σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες για τις επιθέσεις αυτές. Το Κίεβο σπάνια αναλαμβάνει δημοσίως την ευθύνη για επιθέσεις εντός του εδάφους της Ρωσίας, η οποία εισέβαλε στην επικράτειά του πριν από λίγο περισσότερο από 18 μήνες.

Αν και δεν έχουν προκαλέσει θανάτους ή σοβαρές ζημιές στην ρωσική πρωτεύουσα, οι επιθέσεις με drones έχουν φέρει τον πόλεμο στο σπίτι των Μοσχοβιτών, υπονομεύοντας τα λεγόμενα του Κρεμλίνου ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει στην Ουκρανία προχωράει βάσει του σχεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Βαυαρία: Σάλος με τον υπουργό Οικονομίας – «Όποιος κοροϊδεύει τα θύματα του Άουσβιτς απαγορεύεται να έχει ευθύνες στη χώρα μας»

Τέρας του Λοχ Νες: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση των τελευταίων 50 χρόνων – Με drones και υδρόφωνο ψάχνουν τη «Νέσι»

Σοκ στην Ινδία: Δασκάλα έβαλε μαθητές της να χαστουκίσουν μουσουλμάνο συμμαθητή τους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:05