ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:21
MENU CLOSE

Ντόνατς φούρνου με γλάσο καφέ

13.09.2023 06:15

Τα ντόνατς φούρνου με γλάσο καφέ έχουν μια αφράτη βάση κέικ με ελαφρύ άρωμα και γλασάρονται με μια γλυκιά ζαχαρένια επικάλυψη στιγμιαίου καφέ.

Υλικά για τη Συνταγή

120 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) αλεύρι γ.ο.χ.

105 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ελαφριά καστανή ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

115 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ξινή κρέμα ή πλήρες γιαούρτι

2 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1 μεγάλο αυγό

3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη στιγμιαίου καφέ

Για το γλάσο καφέ

55 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ

2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C και προετοιμάστε μια φόρμα με θήκες για ντόνατς. Ψεκάστε τις ελαφρά με σπρέι άοσμου λαδιού, βουτυροαλευρώστε τις ή χρησιμοποιήστε θήκες σιλικόνης.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίστε και ανακατέψτε τα στέρεα υλικά δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο που έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (σε διαφορετική περίπτωση θα ψηθεί το αυγό και θα κόψει το μίγμα), το αυγό και τον στιγμιαίο καφέ. Ανακατέψτε και διπλώστε με κουτάλα το υγρό αυτό μίγμα μέσα στα στέρεα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο και πηκτό μίγμα.

4. Αδειάστε το μίγμα στις προετοιμασμένες θήκες, γεμίζοντάς τες μέχρι πάνω.

5. Ψήστε τα ντόνατς για 15-17 λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν 10 λεπτά και ξεφορμάρετέ τα προσεκτικά.

6. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για το γλάσο (αραιώστε με λίγο επιπλέον γάλα αν είναι πολύ πηκτό), αφήστε τα κεκάκια να κρυώσουν εντελώς και γλασάρετε βουτώντας το πάνω μέρος του κάθε ντόνατς μέσα σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Άλειμμα ρέγγας, ιδανικό συνοδευτικό για τα όσπρια και το ουζάκι

Γαλλικό τοστ με καραμελωμένες μπανάνες

Ρώσικα πιροσκί φούρνου, με γέμιση πατάτας

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:20
Exit mobile version