search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 02:53
MENU CLOSE

«Βροχή» μηνυμάτων από το 112 – Κατά λάθος εστάλη και στην Αττική  – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

26.09.2023 16:06
kakokairia2-new

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Ιθάκης, της Αχαΐας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ενόψει της κακοκαιρίας Elias που αναμενέται να πλήξει την ευρύτερη περιοχή.

Αμέσως μετά ήχησε τόσο στην περιοχή της Κορινθίας, όσο και στην Ηλεία καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Λάθος προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη νωρίτερα στην Αττική, το οποίο δεν ισχύει καθώς ήρθε από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι στα όρια με Βοιωτία.

Επίσης προειδοποιητικό μήνυμα για Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία και Εύβοια απεστάλη από το 112, το οποίο κάνει λόγο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας προειδοποιώντας τους ότι θα υπάρχουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) για το επόμενο 24ωρο καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, όπως και οδηγίες αυτοπροστασίας.

Η κακοκαιρία Elias επηρεάζει από τη Δευτέρα αρκετές περιοχές της χώρας, ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες ημέρες το φαινόμενα αναμένεται  να ενταθεί. 

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Νωρίτερα, νέα προειδοποίηση σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias εξέδωσε η ΕΜΥ.

Όπως σημειώνει, «το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 25-09-2023/0100 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών».

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο της ΕΜΥ:

Σήμερα Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),

β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),

γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και

δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Elias: Δραματική έκκληση από τον Άι Γιάννη Πηλίου – «Βοήθεια, θα πνιγούμε» (video)

Θεσσαλονίκη: Προσποιήθηκε τον τεχνικό και της άρπαξε μετρητά, λίρες και κοσμήματα αξίας 250.000 ευρώ!

Αχαΐα: Προφυλακίστηκε 56χρονος κτηνοτρόφος – Τον κατήγγειλε η κόρη του για βιασμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19