ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 10:04
MENU CLOSE

Κοντογεώργης για ΑΔΑΕ: «Όλα έγιναν στο πλαίσιο της συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης»

29.09.2023 00:13

Απαντήσεις για το ζήτημα που ανέκυψε με την ανανέωση της σύνθεσης της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra”.

Εξ άλλου, συνέχισε, «αυτό δεν έγινε μόνο για την ΑΔΑΕ, έγινε και για το Εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όλα έγιναν στο πλαίσιο της συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης και στους χρόνους που άρμοζε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτό».

Σε επόμενο σημείο της συνέντευξης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέφερε, ακόμη, ότι «ενώ προχώρησε αυτή η διαδικασία από το Προεδρείο της Βουλής, την επόμενη ημέρα υπήρξε ανακοίνωση για τη σύγκληση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ. Αυτή η σύμπτωση των γεγονότων δεν προκαλεί αισθήματα δυσπιστίας προς την κυβέρνηση αλλά προς μια άλλη κατεύθυνση».

Τέλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ρωτήθηκε και για το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, σε σχέση με την κινεζική εταιρεία “Huawei” και τον υπουργό Εργασίας ‘Αδωνι Γεωργιάδη. «Δεν υπάρχει κάποια στέρεη υπόσταση στις πληροφορίες που μεταφέρονται για το λόγο ότι η Huawei κανένα έργο δεν ανέλαβε στη χώρα. Ο ίδιος ο υπουργός έκανε, νομίζω, μια ανακοίνωση για το τι ακριβώς έχει συμβεί στην περίπτωση αυτή […] Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα», απάντησε ο Θ. Κοντογεώργης.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Αλλάζουν το ΕΣΡ και την ΑΔΑΕ σε αγαστή συνεργασία με τον Βελόπουλο»

Διάδοχος Μενέντεζ: Πρώτο κρας τεστ για τα ελληνοτουρκικά – «Θα εξετάσω την πώληση F- 16 στην Τουρκία»

Τι δείχνουν τρεις δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Κασσελάκη – Ακρίβεια και φυσικές καταστροφές «πληγώνουν» την κυβέρνηση

ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 10:04
Exit mobile version