search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:49
MENU CLOSE

Φ. Καραβίας: Ορόσημο για το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τη Eurobank

09.10.2023 15:25
eurobank new

Στην Eurobank πέρασαν οι 52 εκατ. μετοχές της τράπεζας που είχε στην κατοχή του το ΤΧΣ καθώς η πρώτη τις εξαγόρασε έναντι συνολικού τιμήματος 93,7 εκατ. ευρώ στην τιμή δηλαδή των 1,80 ευρώ/μετοχή.

Πρόκειται για την πρώτη συστημική τράπεζα που επανάκτησε τις μετοχές της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κάτι που σημαίνει ότι πλέον είναι και το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που καθίσταται αμιγώς ιδιωτικό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Φωκίων Καραβίας, «η Eurobank γίνεται η πρώτη συστημική τράπεζα χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας:

Η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank») ανακοινώνει την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), ήτοι 52.080.673 κοινές ονομαστικές μετοχές, στην τιμή των €1,80 ανά μετοχή, έναντι συνολικού τιμήματος €93,7 εκατ.

Μετά την πλήρη διάθεση των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Eurobank, η Eurobank και η εκατό τοις εκατό (100%) θυγατρική της, Τράπεζα Eurobank Α.Ε., δεν θα υπόκεινται πλέον στον νόμο 3864/2010 και στα ειδικά δικαιώματα του ΤΧΣ που προβλέπονται στον εν λόγω νόμο.

Με αφορμή την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής του ΤΧΣ στην Eurobank, o κ. Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε:

«Η επιτυχής επαναγορά του συνόλου της συμμετοχής του ΤΧΣ στην Eurobank είναι ένα ορόσημο για την Τράπεζα, το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία. Η Eurobank γίνεται η πρώτη συστημική τράπεζα χωρίς συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο. Σε όλο τον πολυετή κύκλο της εγχώριας δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, το Ταμείο δεν λειτούργησε μόνο ως μηχανισμός χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Είχαμε μια μακρά, ουσιαστική συνεργασία σε όλες τις φάσεις, ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Στη Διοίκηση και τους εργαζομένους του βρήκαμε έναν στρατηγικό εταίρο που επένδυσε στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της και συνεισέφερε με εμπειρία και τεχνογνωσία στο όραμα του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης της Τράπεζας. Τους ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη και τη συνεισφορά τους στην ολική ανάκαμψη του οργανισμού μας, όπως ευχαριστώ και τους ανθρώπους της Eurobank για τις άοκνες προσπάθειές τους, συχνά μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον. Σήμερα, η Eurobank είναι σε θέση να επιτελέσει αποτελεσματικά τον απώτερο σκοπό της:  Να δημιουργεί αξία για όλους και να προωθεί την κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ευημερία παντού όπου δραστηριοποιούμαστε και προπάντων, στην Ελλάδα, στηρίζοντας τη σταθερή πορεία της χώρας στο δρόμο της ανάπτυξης».  

Διαβάστε επίσης:

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Reckitt Benckiser στην Εύβοια – Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση

Optima bank: Με θεαματική υπερκάλυψη εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μασούτης: Προβλέψεις για ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων το 2023 – Τα σχέδια για εξαγορές, επενδύσεις και νέα καταστήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:48