search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:54
MENU CLOSE

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της Reckitt Benckiser στην Εύβοια – Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση

09.10.2023 11:42
ergostasio

Σε οριστικό «λουκέτο», μετά από μία περίοδο σταδιακής παύσης λειτουργίας, οδηγήθηκε η βιομηχανική μονάδα της Reckitt Benckiser στο Βασιλικό Χαλκίδας στην Εύβοια.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας μετά την παύση της παραγωγής του μαλακτικού ρούχων Quanto από το συγκεκριμένο εργοστάσιο που αποτελούσε την κύρια γραμμή παραγωγής και το κατέστησε (σύμφωνα πάντα με την εταιρεία) ως μη βιώσιμο.

Έτσι αποφασίστηκε η σταδιακή διακοπή της λειτουργίας του από τα τέλη Δεκεμβρίου 2022 οπότε έπαυσε οριστικά η παραγωγή των «Quanto και finish salt».

Το τελικό «λουκέτο» μπήκε μέσα στο 2023 καθώς όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας: «Η σταδιακή διακοπή ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2022 με την παύση της παραγωγής και έλαβε χώρα τέλος Ιουλίου του 2023, με την εξυπηρέτηση των πελατών από τις εναπομείναντες ποσότητες, την απόλυση όλου του εργατικού δυναμικού και τέλος με την πώληση του εργοστασίου. Το εργατικό δυναμικό αποζημιώθηκε και απολύθηκε σταδιακά μέχρι τον Μάϊο του 2023», αναφέρεται στην οικονομική έκθεση. Επίσης στην έκθεση υπάρχει πρόβλεψη 689.824 ευρώ για αποζημιώσεις στους εργαζομένους στο εργοστάσιο.

Πώληση του ακινήτου για 800.000 ευρώ

Σε ότι αφορά την πώληση του εργοστασίου σημειώνεται πως «την 1η Φεβρουαρίου 2023 το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε την πώληση του βιομηχανικού της εργοστασίου επιφάνειας 9.328 τ.μ. επί οικοπέδου επιφάνειας 34.041 τ.μ. κείμενου στο Βασιλικό Χαλκίδας, στο 10 χλμ. της επαρχιακής οδού Χαλκίδας Αλιβερίου, στο νομό Ευβοίας με όλα τα παραστήματα και συστατικά του».

Η μεταβίβαση του εργοστασίου ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου 2023 και όπως αναφέρεται στην έκθεση το τίμημα της πώλησης ανήλθε σε ποσό 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ακίνητο απέκτησε η ALSYK Hellas, μέλος του ομίλου εταιριών ALSYK Group, που ιδρύθηκε το 1972 από τον Λεωνίδα Συκοβάρη, και με έδρα την Χαλκίδα κινείται στον βιομηχανικό χώρο παραγωγής κουφώματος.

Το ιστορικό των δύο εταιρειών στην Ελλάδα

Η Reckitt Benckiser Hellas Hygiene Home AE ιδρύθηκε στην Ελλάδα στις 12 Απριλίου 2019 και την 1η Αυγούστου της ίδιας χρονιά, βάσει τροποποίησης του Καταστατικού της, προχώρησε σε απορρόφηση του κλάδου Υγιεινής Σπιτιού από την εταιρεία Reckit Benckiser Hellas Healthcare Α.Ε κατόπιν μερικής διάσπασης αυτής. Η κυριότερη δραστηριότητα της είναι η παραγωγή, εισαγωγή, εξαγωγή και διάθεση χημικών και χημικοτεχνικών προϊόντων καθαρισμού και αποσμητικών χώρου.

H Reckit Benckiser Hellas Healthcare Α.Ε, όπως μετονομάστηκε η ΡΕΚΙΤ ΜΠΕΚΙΝΖΕΡ ΕΛΛΑΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΒΕΕ μετά την προαναφερθείσα διάσπαση κλάδου, είναι η άλλη εταιρεία του Ομίλου στην Ελλάδα. Η κυριότερη δραστηριότητα της είναι η παραγωγή και εμπορία σαπουνιών και απορρυπαντικών προϊόντων καθαρισμού και στίλβωσης καθώς και η εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων.

Και οι δυο εταιρείες ελέγχονται κατά 84,27% από την εταιρεία Reckitt Benckiser Holdings (Italia) Srl η οποία εδρεύει στην Ιταλία και κατά 15,73% από την εταιρεία RECKITT BENCKISER (HYGIENE HOME) HOLDINGS LIMITED η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δύο μέτοχοι της εταιρείας ανήκουν στον όμιλο RB Group PLC με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης:

Optima bank: Με θεαματική υπερκάλυψη εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μασούτης: Προβλέψεις για ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων το 2023 – Τα σχέδια για εξαγορές, επενδύσεις και νέα καταστήματα

Κρι Κρι: «Έκρηξη» ζήτησης γιαουρτιού στο εξωτερικό – Σκέψεις για είσοδο στην αγορά παγωτού των ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:53