Συναγερμός σε πτήση Μόντρεαλ-Αθήνα: Έχασε τη ραδιοεπικοινωνία - Επενέβησαν 2 μαχητικά αεροσκάφη
Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία έκανε γνωστό πως την Παρασκευή (27/10) ένα πολιτικό αεροσκάφος, κατά τη διέλευσή του από τον ιταλικό εναέριο χώρο, έχασε τη ραδιοεπικοινωνία, με αποτέλεσμα να απογειωθούν αμέσως δύο μαχητικά Eurofighter της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με το ertnews, η απογείωση των δύο μαχητικών από την αεροπορική βάση Gioia del Colle διατάχθηκε από το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Torrejon.
Η εντολή δόθηκε από το ΝΑΤΟ μέσω του Κέντρου Συνδυασμένου Αεροπορικών Επιχειρήσεων (CAOC) στην Torrejon (Ισπανία), σε συντονισμό με τη Διοίκηση Αεροδιαστημικών Επιχειρήσεων (C.O.A.) στο Poggio Renatico και τους φορείς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα δύο μαχητικά αναχαίτισης της 36ης Πτέρυγας, υπό την καθοδήγηση του προσωπικού της 22ης Ολοκληρωμένης Ομάδας Πυραυλικής Αεράμυνας της Licola (Na), εξουσιοδοτήθηκαν να εκτελέσουν υπερηχητική δραστηριότητα προκειμένου να προσεγγίσουν το αεροσκάφος, προερχόμενο από το Μόντρεαλ και κατευθυνόμενο προς την Αθήνα, το συντομότερο δυνατό.
Στη συνέχεια, το αεροσκάφος αποκατέστησε τη ραδιοεπικοινωνία με τις Ιταλικές Αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και μπόρεσε να συνεχίσει κανονικά προς τον προγραμματισμένο προορισμό του.
Διαβάστε επίσης:
NASA: Γιατί δεν ανοίγει την κάψουλα με το δείγμα από τον Bennu
Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί νοσοκομείο για το αρχηγείο της
Βαλτιμόρη: Πυροβολισμοί έξω από σχολείο – Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο