search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:32
MENU CLOSE

Παραλίγο… διπλωματικό επεισόδιο λόγω ανάρμοστου φιλιού στη Σύνοδο Κορυφής των ΥΠΕΞ (Video)

04.11.2023 21:50
FILI

Έντονες συζητήσεις και οργή πυροδότησε ένα… ανάρμοστο φιλί που επιχείρησε να δώσει ο κροάτης υπουργός Εξωτερικών στη γερμανίδα ομόλογό του στη Σύνοδο Κορυφής των ΥΠΕΞ στο Βερολίνο την περασμένη Πέμπτη.

Κατά την καθιερωμένη φωτογράφιση των υπουργών, ο κροάτης Gordan Grlić-Radman έσκυψε προς τα εμπρός για να φιλήσει τη γερμανίδα Αναλένα Μπέρμποκ στο μάγουλο κοντά στο στόμα και εκείνη από την πλευρά της να αποφεύγει την κίνησή του.

Κριτική άσκησαν τόσο κροατικά μέσα ενημέρωσης όσο και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών χαρακτηρίζοντάς την κίνηση του κροάτη ΥΠΕΞ ως εξαιρετικά ακατάλληλη.

Μάλιστα, η πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας Jadranka Kosor έγραψε στο Χ: «Το βίαιο φιλί γυναικών ονομάζεται επίσης βία, έτσι δεν είναι;».

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για μια «ζεστή, ανθρώπινη προσέγγιση σε μία συνάδελφο» και ζήτησε συγγνώμη «από όποιον την εξέλαβε λάθος».

Πάντως, μέχρι στιγμής, η Μπέρμποκ δεν έχει σχολιάσει το συμβάν.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: «Θα βρούμε τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ και θα τον εξολοθρεύσουμε»

Ζελένσκι: Δεν έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο ο πόλεμος με τη Ρωσία

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επιμένουν στις «ανθρωπιστικές παύσεις» οι ΗΠΑ – «Όχι» στην κατάπαυση πυρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:31