search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:34
MENU CLOSE

Δίκη για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας: Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που σκότωσε τη φοιτήτρια – «Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω», είπε ο πατέρας της

01.12.2023 14:04
emma_troxaio

Ομόφωνα ένοχος για όλες τις πράξεις και χωρίς ελαφρυντικό, κρίθηκε ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21 ετών Έμμα, πέρσι τον Νοέμβριο, στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ομόφωνη ήταν και η απόφαση για την ποινή, που του επεβλήθη.  Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 16,5 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση, η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια ο 27χρονος καταδικασθείς να επιστρέψει στις φυλακές.

«Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»

Για δικαίωση της Έμμας έκανε λόγο η μητέρα της σχολιάζοντας την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

«Η Δικαιοσύνη έκανε αυτό που έπρεπε» τόνισε σε δηλώσεις της η μητέρα, ενώ ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα της κηδείας της κόρης της. Σχολιάζοντας την απολογία του 27χρονου είπε πως ήταν ένα ψέμα. «Σε λίγο θα μας ζητήσει να του φτιάξουμε το αμάξι που του χαλάσαμε, να μας στείλει τον λογαριασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, ότι με την ολοκλήρωση της δίκης «έκλεισε ένα δύσκολο κομμάτι» και αφού ηρεμήσει θα το συνειδητοποιήσει.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της αδικοχαμένης νεαρής φοιτήτριας υπογράμμισε ότι «η απόφαση δεν φέρνει πίσω το παιδί μας», ενώ στάθηκε στο μήνυμα που στέλνει με την ετυμηγορία του το δικαστήριο «σε όσους κυκλοφορούν εκεί έξω και νομίζουν ότι ο δρόμος είναι πίστα».

«Το δικαστήριο έκρινε, αποφάσισε και τιμώρησε τον δολοφόνο του παιδιού μας» είπε, κρατώντας στα χέρια του τα κεράκια που είχε αγοράσει λίγη ώρα πριν τη φονική παράσυρση η 21χρονη θέλοντας να κάνει έκπληξη στην φίλη της, που εκείνη την ημέρα είχε τα γενέθλιά της.

Την ενοχή του οδηγού είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της Έδρας

Νωρίτερα, οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκριναν ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια, ενώ απέρριψαν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς που αιτήθηκε, μέσω του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος.

Την ενοχή του για το σύνολο των παραπάνω πράξεων με απόρριψη ελαφρυντικού είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της Έδρας.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλία – Εμπαιγμός κατά πλημμυροπαθών: Πληρώνουν κανονικά τη συμμετοχή στα φάρμακα – Στα «χαρτιά» η εξαίρεση (video)

«Τουρισμός για Όλους»: Ανοίγει νέος κύκλος για περισσότερους δικαιούχους

Ναύπακτος: Μαθητές Γυμνασίου μοίραζαν fake γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:26