search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:45
MENU CLOSE

Δίκη για τον θάνατο της 21χρονης Έμμας: Την ενοχή του οδηγού ζήτησε η εισαγγελέας

01.12.2023 12:22
emma-s-arthrou

Να κηρυχθεί ένοχος ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, πέρσι τον Νοέμβριο στην Καμάρα, ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελικήλειτουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κατηγορούμενος οδηγός έτρεχε πάνω από το νόμιμο όριο ταχύτητας, αλλιώς -όπως είπε- δεν θα εκσφενδόνιζε την πεζή στο αέρα.

«Δεν έτρεχε ούτε με 104 χλμ/ώρα (σ.σ. όπως εκτίμησε ο πραγματογνώμονας) αλλά ούτε με 55 χλμ/ώρα (σ.σ. σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο). Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η ταχύτητα ήταν σημαντική για να προκαλέσει αυτές τις βλάβες» σημείωσε η εισαγγελέας.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας στάθηκε επίσης στην απόφαση των γονιών της Έμμας να δωρίσουν τα ζωτικά της όργανα μετά τον θάνατό της. «Ήταν πολυτραυματίας, κατέληξε μετά από πέντε μέρες. Οι γονείς, παρά τον πόνο τους, βρήκαν τη δύναμη να προσφέρουν ζωή σε άλλους ανθρώπους που είχαν ανάγκη, δωρίζοντας τα ζωτικά της όργανα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια της εισαγγελέως.

Η παραπάνω αναφορά, σε συνδυασμό με άλλες αναφορές για τη ζωή της Έμμας, προκάλεσαν συγκινησιακή φόρτιση στους γονείς, που ξέσπασαν σε δάκρυα.

«Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου»

Στην απολογία του, ο 27χρονος οδηγός ανέφερε ότι η 21χρονη πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά, στο ύψος της Καμάρας, την ώρα που κινείτο με ταχύτητα κάτω των 60 χιλιομέτρων και προσπάθησε να αντιδράσει πατώντας φρένο και στρίβοντας το τιμόνι, όμως το αυτοκίνητο ολίσθησε και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

«Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά, δεν την είχα δει. Πάτησα φρένο και έφυγε το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.

«Λυπάμαι για ότι έγινε», είπε στην αρχή της απολογία του και περιέγραψε ότι ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία πριν από 13χρονια, δεν είχε νόμιμα έγραφα παραμονής, ούτε δίπλωμα οδήγησης.

«Βγήκε απότομα στο δρόμο και δε πρόλαβα να τη δω. Πήγαινα το πολύ με 55χλμ/ώρα. Την είδα δύο δευτερόλεπτα, πάτησα φρένο, έστριψα το τιμόνι για να την αποφύγω αλλιώς θα την έπαιρνα κάτω από το σασί. Πήγε να περάσει απέναντι. Πάτησα φρένα, έστριψα τιμόνι μη την πάρω από κάτω. Γλίστρησε το αμάξι και έπεσε στα άλλα αυτοκίνητα και σε έναν κάδο», ανέφερε.

«Υπήρχαν φώτα αλλά είχε παρκαρισμένα αμάξια και βγήκε απότομα από εκεί. Προχωρούσε δεν ήταν σταματημένη. Δε φαινόταν καθόλου. Πρόσεχα αλλά δεν την είδα καθόλου. Την ώρα που βγήκε μπροστά μου την είδα, αλλιώς θα είχα σταματήσει.

Δε περίμενα να βγει, δεν είχε διάβαση. Δε πρόλαβα να δω τι φορούσε. Δεν την είδα καν. Την αντιλήφθηκα στο ένα μέτρο. Δε μιλούσα εκείνη την ώρα με τη συνοδηγό, με τη κοπέλα δε γνωριζόμασταν καν, στο αμάξι ήταν απασχολημένη στο κινητό», σημείωσε.

Σχετικά με την απόφασή του να εγκαταλείψει το θύμα και να φύγει από το σημείο, ανέφερε ότι ταράχθηκε. 

«Δε συμβαίνει κάθε ημέρα να χτυπάμε ανθρώπους να ξέρω τι να κάνω. Ήταν λάθος», είπε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του λέει ότι «είναι θέμα ανθρωπιάς και όχι γνώσεων». «Τρόμαξα. Θόλωσα. Μόνος μου πήγα στις Αρχές», είπε με τη σειρά του.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έβαλε ποτέ όπισθεν στο αυτοκίνητο αλλά πάτησε γκάζι για να φύγει.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλία – Εμπαιγμός κατά πλημμυροπαθών: Πληρώνουν κανονικά τη συμμετοχή στα φάρμακα – Στα «χαρτιά» η εξαίρεση (video)

«Τουρισμός για Όλους»: Ανοίγει νέος κύκλος για περισσότερους δικαιούχους

Ναύπακτος: Μαθητές Γυμνασίου μοίραζαν fake γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34