search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Παρίσι: Επίθεση με 1 νεκρό και 1 τραυματία – «Allah akbar» φώναζε ο δράστης

03.12.2023 00:14
ASTYNOMIA GALLIA

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας ακόμη τραυματίστηκε, όταν άνδρας επιτέθηκε σε περαστικούς στο κέντρο του Παρισιού, έγραψε το Σάββατο ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Η αστυνομία μόλις συνέλαβε με γενναιότητα έναν δράστη που επιτέθηκε σε περαστικούς στο Παρίσι, πέριξ της Κε ντε Γκρενέλ. Ένας άνθρωπος πέθανε και ένας τραυματίστηκε, ο οποίος λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες από την πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού. Παράκληση να αποφύγετε την περιοχή», έγραψε ο υπουργός.

Ο δράστης σκότωσε επί τόπου με μαχαίρι έναν άνθρωπο και τραυμάτισε έναν άλλο το βράδυ του Σαββάτου στο 15ο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ φέρεται να φώναξε «Allah akbar» («Ο Θεός είναι μεγάλος») πριν συλληφθεί, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ο δράστης που κατάφερε θανατηφόρα πλήγματα γεννήθηκε στη Γαλλία και είναι Γάλλος, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο τραυματίας δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους πυροσβέστες του Παρισιού.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Η Χαμάς υποστηρίζει ότι βομβάρδισε το Τελ Αβίβ – «Πόλεμος μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι» δηλώνει ο Νετανιάχου

Σεισμός στις Φιλιππίνες: Λήξη συναγερμού για τσουνάμι μετά τα 7,6 Ρίχτερ

Χαμάς σε Ισραήλ: Καμία απελευθέρωση ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59