search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:02
MENU CLOSE

Χαμάς σε Ισραήλ: Καμία απελευθέρωση ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός

02.12.2023 20:01
omiroi_katapaysi

Η Χαμάς δεν θα συμφωνήσει στην απελευθέρωση επιπλέον ομήρων χωρίς συνολική κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης, Saleh al-Arouri, την ώρα που το Ισραήλ επεκτείνει τους βομβαρδισμούς του και στη Νότια Γάζα.

Την ίδια ώρα, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιεί τον Νετανιάχου για μακροχρόνια πολεμική σύγκρουση, ζητώντας να διευκρινιστούν οι αντικειμενικοί σκοποί της στρατιωτικής επιχείρησης.

Αξιωματούχος Χαμάς: Καμία απελευθέρωση ομήρων χωρίς νέα κατάπαυση του πυρός

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ο al-Arouri ανέφερε επίσης ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις για εκεχειρία. «Το Ισραήλ έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να ανανεώσει τις επαφές για ανταλλαγή κρατουμένων με βάση νέους όρους», δήλωσε ο χαρακτηριστικά.

«Το Ισραήλ επιμένει ότι εξακολουθούμε να έχουμε γυναίκες και παιδιά, παρόλο που διευκρινίσαμε ότι παραδώσαμε όλες τις γυναίκες και τα παιδιά και τώρα έχουν απομείνει μόνο άνδρες και στρατιώτες. Οι ενήλικες που έχουμε, από τη δική μας οπτική γωνία, έχουν υπηρετήσει στο στρατό και ορισμένοι από αυτούς εξακολουθούν να είναι σε εφεδρική υπηρεσία», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Σούζαν Σάραντον: «Ζητώ συγγνώμη – Φριχτό λάθος η δήλωση για τους Εβραίους»

Φιλιππίνες: Επί ποδός για τσουνάμι μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ – Η στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος (Videos)

Στα άκρα οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας: «Πάρτε εσείς τους τρομοκράτες της Χαμάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 12:01