search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:19
MENU CLOSE

Kαιρός: Πότε θα βρέξει στην Αττική – Τι περιμένουμε τις επόμενες ημέρες (Video/Χάρτης)

05.12.2023 13:32
kairos new

Έρχεται στην Αττική βροχή και καταιγίδα. Το κύμα κακοκαιρίας που ήδη πλήτει την υπόλοιπη χώρα αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα και το λεκανοπέδιο.

«Σήμερα, από το απόγευμα (ενδεικτικά γύρω στις 6-7 μμ), θα ξεκινήσει αρχικά να βρέχει τοπικά στην Αττική. Όσο περνάει η ώρα οι βροχές θα αρχίσουν να παίρνουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και κατά διαστήματα θα δυναμώνουν.

Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν πιθανότατα και τοπικές καταιγίδες. Μια φυσιολογική μεταβολή του καιρού είναι, μην ανησυχείτε. Δεκέμβρης είναι, θα βρέξει, έτσι δεν είναι; Έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Αυτή την εποχή βρέχει, δεν βρέχει τον Ιούλιο», αναφέρει σε ανάρτησή του για την κακοκαιρία ο Γιάννης Καλλιάνος

Την ίδια ώρα, για ένα πέρασμα από δυνατές βροχές από το βράδυ στην Αττική και το πρωί στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, και πάλι στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά της Θεσσαλονίκης κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί, ενώ ο γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει ανοιξιάτικη ζέστη για κάποιες μέρες μετά τις 11 Δεκεμβρίου.

Κολυδάς: Κακοκαιρία εξπρές μέχρι και την Τετάρτη – Ανεβοκατεβαίνει ο υδράργυρος

Η πρόσκαιρη κακοκαιρία που αναμένεται να επηρεάσει τις επόμενες ώρες αρκετές περιοχές της χώρας (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), αλλά και τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα της θερμοκρασίας, παρά το γεγονός ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, απασχολούν τους επιστήμονες.

Η νέα εβδομάδα έχει ξεκινήσει με αρκετά ισχυρά καιρικά φαινόμενα κυρίως στο Αιγαίο με τα προγνωστικά μοντέλα να δείχνουν πολλές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου. 

Σε νέα ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει ότι η θερμοκρασία από την Παρασκευή θα επανέλθει μεν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο εκτιμά ότι τα καρικά σκαμπανεβάσματα θα συνεχιστούν, καθώς στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου ο υδράργυρος – έστω και πρόσκαιρα – θα ανέβει ξανά.

Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ

Οσο για τον καιρό τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, από το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Την Τρίτη (05-12-2023)

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

2. Την Τετάρτη (06-12-2023)

α) Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.

β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.

γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα θαλάσσια, μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα στα ανατολικά τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από το το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν.

Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κυρίως στα βορειοδυτικά.

Προοπτική για το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Βαθμιαία οι νεφώσεις στα δυτικά και τα νότια θα αυξηθούν και τη νύχτα στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός

Διαβάστε επίσης

Ηλεία: Οριστικό «λουκέτο» από την ΑΑΔΕ σε πρατήριο καυσίμων – Είχε παράνομες δεξαμενές πετρελαίου ναυτιλίας (video/photos)

Σπείρα ATM: Επιπλέον κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών σε βάρος του τράπερ και των συγκατηγορουμένων του

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 23χρονος μοτοσικλετιστής – «Σφηνώθηκε» κάτω από ΙΧ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38