ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 04:55
MENU CLOSE

Οι βουλευτές Φερχάτ και Ζεϊμπέκ έσπευσαν να συναντήσουν τον Ερντογάν στην τουρκική πρεσβεία (Video)

07.12.2023 17:58

Το «παρών» στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου κατευθύνθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσαν οι βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ.

Οι βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν απαντήσει ξεκάθαρα αν εκπροσωπούν τη µουσουλµανική ή μια «δήθεν» τουρκική µειονότητα και έσπευσαν να συναντήσουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας, αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχουν στην ομάδα ομάδα Χαρίτση-Αχτσιόγλου και το νέο κοινοβουλευτικό σχήμα «Νέα Αριστερά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Οζγκιούρ Φερχάτ, έχει καταγραφεί να αποκαλεί τους μουσουλμάνους της Θράκης «ομογενείς του», ενώ είχε εμπλακεί το όνομά του και στην υπόθεση περί εμπλοκής του τουρκικού προξενείου στις εκλογές του Μαΐου.

Για «τουρκική μειονότητα» έχει κάνει λόγο στο παρελθόν και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ενώ τα ίδια είχε πει και σε τουρκικό κανάλι τον Σεπτέμβριο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Διακήρυξη για εφ’ όλης της ύλης  ελληνοτουρκικό διάλογο

Αυτά είναι τα 10 ελληνικά νησιά που μπορούν να επισκέπτονται οι Τούρκοι πολίτες με τη βίζα εξπρές

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: «Ελλάδα – Τουρκία επιδιώκουν να επανεκκινήσουν τους δεσμούς»

ΤΡΙΤΗ 26.08.2025 04:28
Exit mobile version