search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 06:22
MENU CLOSE

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά μου

23.11.2021 17:54
zeibek-new

Εξηγήσεις για την αναφορά του ότι η Ελλάδα «δεν είναι κοσμικό κράτος», εν αντιθέσει με την Τουρκία, δίνει ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ο βουλευτής Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εκτεταμένη διαστρέβλωση ενός τμήματος της ομιλίας του» και διευκρινίζει:

«Συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα ΕλλάδαςΤουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος. Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας».

«Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας», καταλήγει ο μειονοτικός βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, ο κ. Ζεϊμπεκ είχε πει:

 «Λέμε, κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω

Διαβάστε επίσης:

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν: Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος ενώ η Ελλάδα όχι

Τηλεργασία: Οι εργοδότες θα αποζημιώνουν τους εργαζόμενους για εξοπλισμό και τηλεπικοινωνίες – Τι ποσό θα καταβάλλουν

Κώστας Ραπτόπουλος: «Τον έδειρα γιατί με είπε κερατά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46