search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 16:00
MENU CLOSE

Κενό γράμμα ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών χωρίς τεκνοθεσία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2315
4/1/2024
06.01.2024 07:07
KYBERNHSH

Όσοι μελετούν – όχι μόνον τας… γραφάς, αλλά και – το «Ποντίκι», γνωρίζουν καλά τον… γόρδιο δεσμό που η κυβέρνηση καλείται να λύσει σχετικά με το ζήτημα της θεσμοθέτησης του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια (υπάρχει και αναλυτικό ρεπορτάζ σε άλλες σελίδες στο φύλλο της εφημερίδας). 

Ένα από τα ζητήματα που προκαλούν σοβαρές τριβές στο εσωτερικό της Ν.Δ. (και ανησυχίες σχετικά με το πώς θα αξιοποιηθεί από τα κόμματα στα δεξιά της) είναι αυτό της τεκνοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια (το οποίο φαίνεται ότι προκαλεί μεγάλες εντάσεις στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος).

Ωστόσο, στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν καλά ότι γάμος χωρίς τεκνοθεσία είναι κενό γράμμα, άσε που είναι και αντισυνταγματικό, οπότε, αν επιχειρηθεί να περάσει… μισός νόμος, υπάρχει κίνδυνος να καταπέσει στο ΣτΕ και να υπάρχουν κι άλλα μπλεξίματα, ακόμα πιο σοβαρά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε τα πράγματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης, λέγοντας το αυτονόητο, ότι «γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία».

Ταυτόχρονα, ο Δ. Τσιόδρας έστειλε και μήνυμα στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία έχει αντιρρήσεις για το θέμα, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει πως θα έρθει στη διάρκεια της 4ετίας. […] Δεν είναι υπόθεση της Εκκλησίας, είναι θέμα της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας». Βέβαια, ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα έρθει το νομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση «ζυγίζει» τα πάντα και αναζητά την πιο ευνοϊκή συγκυρία…

Διαβάστε επίσης:

Στην Κωνσταντινούπολη ο Κασσελάκης: Φωτογραφήθηκε με Έλληνες και Τούρκους στην Πλατεία Ταξίμ (Video)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισημοποιήθηκε η συνάντηση με Μπλίνκεν στην οικία του στα Χανιά – Το πρόγραμμα

Και η Νέα Αριστερά φέρνει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο – «Για να γίνει το αυτονόητο, νόμος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:59