search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:52
MENU CLOSE

Και η Νέα Αριστερά φέρνει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο – «Για να γίνει το αυτονόητο, νόμος»

05.01.2024 09:45
xaritsis

Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η Νέα Αριστερά θα φέρει πρόταση γάμου για την ισότητα στον γάμο.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς:

«Η κοινωνία θα προχωρήσει. Η Νέα Αριστερά φέρνει πρόταση νόμου για ισότητα στον γάμο

Χτες ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι έχει διαλέξει πλευρά: ανακοίνωσε ότι το αυτονόητο αίτημα της νομικής αναγνώρισης του γαμου των ομόφυλων ζευγαριών μετατίθεται για το ασαφές μέλλον. Αυτή είναι η επιθυμία της αντιδραστικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, των ομοφοβικών προκαταλήψεων και των θρησκόληπτων αντανακλαστικών…».

Όπως ξεκαθαρίζει, στην πρόταση νόμου θα περιλαμβάνεται και η τεκνοθεσία.

Όλη η δήλωση

«Η κοινωνία θα προχωρήσει. Η Νέα Αριστερά φέρνει πρόταση νόμου για ισότητα στον γάμο

Χτες ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι έχει διαλέξει πλευρά: ανακοίνωσε ότι το αυτονόητο αίτημα της νομικής αναγνώρισης του γαμου των ομόφυλων ζευγαριών μετατίθεται για το ασαφές μέλλον. Αυτή είναι η επιθυμία της αντιδραστικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, των ομοφοβικών προκαταλήψεων και των θρησκόληπτων αντανακλαστικών.

Η κοινωνία θα προχωρήσει. Η Νέα Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι σε περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης υπαναχωρησει, όπως τελικά έγινε, θα προχωρήσουμε στην κατάθεση δική μας νομοθετικής πρότασης για τη νομική κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται φυσικά και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία.
Αυτή τη δέσμευση μας θα την κάνουμε πράξη.

Καλώ τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση ώστε να γίνει κτήμα της ελληνικής κοινωνίας και νόμος του ελληνικού κράτους.

Η Νεα Αριστερά θα πρωταγωνιστήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Για να γίνει το αυτονόητο, νόμος. Για να προχωρήσουμε μπροστά σε μια κοινωνία συμπερίληψης, ισότητας και δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας: «Να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης; – Θέλουν να αρπάξουν τον 9,84» (Video)

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο – «Μας κάνετε να αισθανόμαστε πολίτες β’ κατηγορίας»

«Χρησμός» Μητσοτάκη για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34