search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:07
MENU CLOSE

Χάρης Δούκας: «Ντροπή τους για όσα είπαν για την κόρη του Γαλακτερού – Θέλουν να αρπάξουν τον 9,84» (Video)

05.01.2024 09:28
doukas new

Στα σχόλια που αφορούσαν την κόρη του Νάσου Γαλακτερού και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και την παρουσία της στη γιορτή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα, αναφέρθηκ εκτενώς ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δουκάς.

Ο κ. Δούκας έδωσε συνέντευξη στο Mega.

Η 9χρονη Σοφία Γαλακτερού βγήκε στη σκηνή που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, στο πλευρό του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αθηναίων. 

Στη σκηνή βρισκόταν και η μητέρα της, η οποία συμπαρουσίαζε την εκδήλωση με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Η 9χρονη μαζί με τον νέο δήμαρχο της Αθήνας, μέτρησαν αντίστροφα καλωσορίζοντας το νέο έτος. Πολλοί στα social media, αλλά και σε κάποια Μέσα που δεν ήξεραν οτι πρόκειται για την κόρη Γαλακτερού και Ζαμπέτογλου έγραψαν πως πρόκειται για «κάποιο παιδί από την Παλαιστίνη με το οποίο ο Χάρης Δούκας έστειλε το δικό του μήνυμα».
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε τώρα πως: «Δέχθηκα σχόλια επειδή σηκώθηκα με την κόρη της Νάνσυς και του Νάσου. Ντροπή τους όσοι τα είπανε. 

Το δεύτερο είναι διότι είχα φέρει την εκπρόσωπο της Eurovision η οποία είπε πολυπολιτισμικά τραγούδια. Ντροπή τους δεύτερη φορά. Θέλω να πάει πάρα πολύ καλά και στην Eurovision. Το τρίτο διότι σηκώθηκαν σημαίες της Παλαιστίνης.

Υπήρχε ένα συλλαλητήριο, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις – δεν το ήξερα βεβαίως εγώ – στο Σύνταγμα και μετά μπήκαν μέσα και άρχισαν να σηκώνουν σημαίες. Παράλληλα και μετά μπήκανε μέσα.

Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης. Τι να έκανα; Να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου, με οικογένειες και παιδιά και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης;

Υπήρχε σώφρων άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα θα μετέτρεπε αυτή τη γιορτή σε πεδίο μάχης; Νομίζω ότι αυτές οι φωνές, οι οποίες έκανα πολύ θόρυβο, είναι όμως λίγες και η Αθήνα της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης έδωσε απάντηση. Ντροπή τους είναι απαράδεκτο».

«Τα πρώτα δείγματα δεν είναι θετικά»

«Tα πρώτα δείγματα δεν είναι θετικά». Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε τις σχέσεις του με την κυβέρνηση ο νέος δήμαρχος της Αθήνας Χάρης Δούκας.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία. Μου κάνει εντύπωση που και σε περίοδο μετάβασης δημιουργούνται προσκόμματα και τετελεσμένα. Χαίρομαι όμως που πολλά που έχω πει έχουν ανταπόκριση στον κόσμο αλλά και περνούν από το ΣτΕ», είπε

«Η Βασιλίσσης Όλγας είναι ένας δρόμος που ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο, είναι δέσμευσή μου είναι ότι αν μου αποδοθεί, θα την ανοίξω.

Υπάρχει μια συνθήκη με αρχαία, μας έχει πει η κ. Μενδώνη ότι υπάρχει μία βίλα με λουτρά, που αν είναι όντως έτσι τα πράγματα πρέπει να αποδοθούν. Δεν φάνηκε η αποκάλυψη από τα έργα που έχουν γίνει στον δρόμο.

Τώρα καταλαβαίνω ότι θα ψάξουν να βρουν κάποια άλλα αρχαία, δεν ξέρω αυτό είναι θέμα με τους αρχαιολόγους. Αν όντως όμως μου αποδοθεί ο δρόμος, τότε θα δοθεί με μία ήπια κυκλοφορία για αμάξια για λόγους ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Θέλουν να πάρουν τον 9,84

«Για τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4 FΜ, ελπίζω να μην ισχύουν αυτά που ακούγονται. Η Περιφέρεια θέλει να τον πάρει και μετά ιδιώτες και νομίζω θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω. Δεν πρέπει να φιμώνονται οι πολίτες πρέπει να έχουν φωνή», αφερε

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, «μου κάνει εντύπωση και υπάρχει μια προσέγγιση από την κυβέρνηση ότι υπάρχει κάπου πρόβλημα, νομίζω δεν πρέπει να λειτουργούμε εκδικητικά. Πιστεύω ότι πολλές αλλαγές έγιναν όταν άλλαξε ο δήμαρχος, όπως και με την «Ανάπλαση ΑΕ» που είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας και οργανισμός και ο κ. Μπακογιάννης είναι πρόεδρος.

Είναι μια προσέγγιση της κυβέρνησης στην λάθος κατεύθυνση ότι δηλαδή “μαζεύω τους οργανισμούς συγκεντρωτικά και να ελέγχει το κράτος όλες τις δραστηριότητες που γίνονται στους Δήμους. Αυτό είναι μία οπισθοδρόμηση.

Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει δύναμη. Θέλω να ενώσω και όχι να διχάσω, θέλω να «συγκρουστώ» με όρους συνομιλητή ή επαίτη. Υπάρχουν Δήμοι που έχον το ίδιο πρόβλημα και ασφυκτιούν. Υπάρχει ένας φόβος “μην πούμε κάτι άσχημο, μην είμαστε πολύ διεκδικητικοί γιατί θα σταματήσουν τα χρήματα γιατί θα παγώσουν τα έργα”. Οι δήμαρχοι να μην φοβούνται, να σηκώνουν ανάστημα».

Σοβαρό πρόβλημα η εγκληματικότητα

Μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας μίλησε για την εγκληματικότητα.

«Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, και άλλαξε και ο υπουργός. Και για την κυβέρνηση και για εμένα είναι σε απόλυτη προτεραιότητα.

Προεκλογικά έλεγα πως πρέπει να ενισχύσουμε και την δημοτική αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. να μπουν πολύ περισσότερα φώτα σε δύσκολες περιοχές.

Υπάρχει το πρόβλημα της μικροεγκληματικότητα στο κέντρο. Να υπάρχουν κοινές περιπολίες δημοτικής αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. Τέλος Ιανουαρίου θα ανοίξει οριστικά η Πανεπιστημίου», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Δούκας.

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο – «Μας κάνετε να αισθανόμαστε πολίτες β’ κατηγορίας»

«Χρησμός» Μητσοτάκη για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Μην βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο…

Νέα Αριστερά: Εξόρμηση στην κοινωνία και ανοιχτές συνελεύσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:07