search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:06
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά: Εξόρμηση στην κοινωνία και ανοιχτές συνελεύσεις

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2315
4/1/2024
05.01.2024 06:21
xaritsis new

Με εξορμήσεις στην περιφέρεια κάνει ποδαρικό στη νέα χρονιά η Νέα Αριστερά και ταυτόχρονα γίνονται τα πρώτα της βήματα για την οργανωτική συγκρότηση του νέου κόμματος.

Ο στόχος είναι η Νέα Αριστερά να δώσει ως κομματικός φορέας τη μάχη των ευρωεκλογών, είτε αυτόνομα είτε μέσα από κάποια συνεργασία, όπως αυτή που διαφαίνεται, καθώς υπάρχουν συζητήσεις με τον Πέτρο Κόκκαλη.

Προς το παρόν το πολιτικό κέντρο είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11, αν και κυοφορείται και ένα άτυπο προσωρινό πολιτικό όργανο του νέου κόμματος μέχρι την ιδρυτική συνδιάσκεψη του νέου φορέα στις αρχές της άνοιξης.

Στο οργανωτικό επίπεδο επιτελικό ρόλο έχουν αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Κωστής Καρπόζηλος, αν και τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν περισσότερο οι χρεώσεις θέσεων.

Προς διευθέτηση οδεύει άλλωστε και η εκκρεμότητα του εκπροσώπου Τύπου, για τον οποίο αναμένονται ανακοινώσεις ώς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Κυριακής θα υπάρξει μια συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους, οπότε είναι πιθανό να υπάρξουν εκεί κάποιες ανακοινώσεις για πρόσωπα, ρόλους, ατζέντα και οργανωτικά βήματα.

Η εξόρμηση στην κοινωνία θεωρείται βασικό βήμα για την οργανωτική συγκρότηση του κόμματος και ήδη η αρχή έγινε τη δεύτερη μέρα του χρόνου με την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση και της βουλευτή Φλώρινας Πέτης Πέρκα στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Επίσκεψη που, όπως λέγεται, είχε τους συμβολισμούς της, την προτεραιοποίηση μιας μεγάλης περιφέρειας της χώρας που οι κάτοικοί της έχουν αφεθεί στο έλεος, αλλά και ουσία, καθώς για τη Νέα Αριστερά θεωρείται ότι μπορεί να αναδειχθεί σε υπόδειγμα για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου που θα λαμβάνει υπόψη την κλιματική κρίση.

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα, είτε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είτε στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο προγραμματισμός.

Μέσα από τις εξορμήσεις τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, με μπροστάρηδες τους 11 βουλευτές, θα συστηθούν από κοντά με το ευρύ κοινό υπό τον νέο τους ρόλο και θα μετρήσουν δυνάμεις και ενδιαφέρον για συμμετοχή στην προσπάθεια του νέου πολιτικού εγχειρήματος, ώστε στη συνέχεια να αρχίσουν να μορφοποιούνται οργανώσεις και σε περιφερειακό επίπεδο.

Παράλληλα, θα αναδείξουν ενώπιον του κοινού τις προγραμματικές τους αιχμές και θα τροφοδοτήσουν το κοινοβουλευτικό τους έργο μεταφέροντας στη Βουλή τα μείζονα προβλήματα που θα καταγράψουν από όλες τις γωνιές της χώρας, από τις επαφές τους με τον κόσμο και τους φορείς στις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα, άλλωστε, με τις εξορμήσεις προβλέπονται το επόμενο διάστημα ανοιχτές συνελεύσεις με τη συμμετοχή των βουλευτών της Νέας Αριστεράς, αλλά και προσώπων και προσωπικοτήτων από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.

Τα παραπάνω αποτελούν πρωτοβουλίες για να διαμορφωθεί ένα πρώτο πρόπλασμα για την οργανωτική συγκρότηση του κόμματος αλλά και για την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής παρουσίας της Νέας Αριστεράς με την ανάδειξη διαφόρων θεμάτων.

Διαβάστε επίσης

Αυξήσεις, φόροι και έλεγχοι: Με σαρωτικό τρόπο η πρεμιέρα του 2024 – Τι γίνεται με μισθούς, συντάξεις, ελεύθερους επαγγελματίες

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ανηφορικός δρόμος προς την ευρωκάλπη

Με «φύγε εσύ, έλα εσύ» στην κυβέρνηση μπήκε το 2024

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:03