ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:40
MENU CLOSE

Σκρέκας: «Θηρίο η ακρίβεια, δεν σταματάμε εάν δεν αποκλιμακωθούν οι τιμές» - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

18.01.2024 17:04

Κατόπιν εορτής κι ενώ οι τιμές σε βασικά είδη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το βρεφικό γάλα λαμβάνει μέτρα η κυβέρνηση μεταθέτοντας μάλιστα, την εφαρμογή τους στις αρχές Μαρτίου. 

“Ο πληθωρισμός της απληστίας στη χώρα μας έχει εκτοξευθεί στο 8,1%”, τόνισε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Γιαννούλης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος διερωτήθηκε πόσες ακόμη ρυθμίσεις θα φέρει η κυβέρνηση που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. “Καλώς τους κι ας άργησαν”, είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο Δημήτρης Μάντζος για να προσθέσει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αποτελεσματικά γι αυτό και η κυβέρνηση φέρνει συνεχώς νέα. 

“Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα χτυπήσετε την ακρίβεια; Έχετε πάρει ξανά τέτοια μέτρα και αυξάνεται ο πληθωρισμός”, ανέφερε κι από την πλευρά του ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι οι τιμές στα τρόφιμα θα αποκλιμακωθούν μετά την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι από την ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων υπάρχουν μηδενικές ανατιμήσεις προϊόντων. “Οι αδικαιολογήτες ανατιμήσεις θα τερματιστούν, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποκλιμακωθούν οι τιμές”, είπε και χαρακτήρισε την ακρίβεια “τέρας” και “θηρίο”

Σε ότι αφορά μάλιστα, στο ελαιόλαδο είπε ότι οι ανατιμήσεις αφορούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία όπου εκεί η ανατιμήση φθάνει στο 65%, καθώς έχει μειωθεί δραματικά η παραγωγή ελαιολάδου σε όλο τον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών «σημαίνει από χέρι κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας»

«Πάρτι» στα social της Άννας – Μισέλ μετά τον διασυρμό από την Oλλανδέζα ευρωβουλευτή (video)

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η κυβέρνηση δεν «τιμωρεί» τους διαφωνούντες – Παραμένει ο Πλεύρης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 18:39
Exit mobile version