search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:22
MENU CLOSE

Ο Βορίδης και οι άλλοι, η Σεμίνα και ο φόβος της ονομαστικής ψηφοφορίας, η σφαγή στη γαλάζια ευρωλίστα και η δοκιμασία για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

25.01.2024 06:03
voridis kerameos – semina – foithtes- new

Καλημέρα σας

Πολύ κακό για το τίποτα τελικά στη Βουλή, με την επιστολική ψήφο.

Η κυβέρνηση πήγε να τη… φέρει στην αντιπολίτευση και τελικά έμεινε μόνη της να ψηφίζει την αρχική τροπολογία.

Την οποία αρχική τροπολογία θα μπορούσαν να ψηφίσουν άλλα τρία κόμματα, αν δεν έκανε η Κεραμέως την εξυπνάδα του αιφνιδιασμού με την τροπολογία για την επέκταση του δικαιώματος και στις εθνικές εκλογές, πέραν των ευρωεκλογών.

Αυτό πάντως με το πώς μία κυβέρνηση κατορθώνει από μόνη της να απομονώνεται πολιτικά πρέπει να διδάσκεται στα εγχειρίδια ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ντρίμπλα Βορίδη

Γενικά αυτό τον καιρό η κυβέρνηση δεν έχει… κέφια.

Πέρα από το κάζο με την επιστολική ψήφο, προσπαθεί να εξωραΐσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της σχετικά με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πρόκειται για την γνωστή τέχνη, να βαφτίζει κανείς το κρέας ψάρι κι έτσι να κάνει… νηστεία με φιλέτα!

Ο Μάκης Βορίδης επιλέγει τελικά την αποχή, ώστε να διευκολυνθούν όλοι. Και ο ίδιος, που δεν θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί, αλλά θα κρατήσει έτσι την υπουργική καρέκλα.

Και το Μαξίμου που θα αποφύγει μία κυβερνητική κρίση και αλλαγές στο υπουργικό σε μία άκαιρη στιγμή. Διότι εάν καταψήφιζε ο Βορίδης θα έπρεπε να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση.

Η… νοστιμιά που προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα που χθες ενέκρινε το υπουργικό είναι ότι το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μπορεί να ψηφιστεί στις… 14 Φεβρουαρίου! Την ημέρα που ο δυτικός πολιτισμός έχει αφιερώσει με κάθε εμπορική επισημότητα στους ερωτευμένους και την αχαλίνωτη επιθυμία να ανταλλάσσουν δώρα.

Ονομαστική ψηφοφορία

Βέβαια, υπάρχει ένα ερώτημα σε όλη αυτή τη διαδικασία που ξεκίνησε επίσημα χθες.

Για να έχει νόημα το θέμα των διαφωνιών και των καταψηφίσεων, πρέπει να ζητήσει κάποιο κόμμα ονομαστική ψηφοφορία.

Απαιτείται αίτημα 15 βουλευτών για τούτο.

Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να ζητήσει, καθώς γύρω στους 30 ίσως και παραπάνω βουλευτές της είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν!  

Το ΠΑΣΟΚ έχει καμιά 15αριά ή και παραπάνω που ευχαρίστως θα καταψήφιζαν, παρότι η επίσημη θέση είναι υπέρ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν επισήμως φανατικά υπέρ, αλλά και πάλι κάποιοι βουλευτές έχουν πρόβλημα να πουν ναι.

Κανονικά και τα δύο κόμματα πρέπει να προτάξουν το κύριο, που είναι η ανάδειξη των κυβερνητικών διαφοροποιήσεων, άρα λογικά κάποιο από τα δυο θα ζητήσει ονομαστική!

Η Σεμίνα

Απομένει το ΚΚΕ: Αφενός συνήθως ο Περισσός δεν ενδιαφέρεται να αναδείξει τέτοια εσωκομματικά προβλήματα άλλων, αφετέρου υπάρχει η Σεμίνα Διγενή που συμφωνεί με το γάμο. Δεν είναι βέβαια μέλος του κόμματος, αλλά συνεργαζόμενη η Σεμίνα και δεν πολυδεσμεύεται από τις κομματικές αποφάσεις, αλλά και πάλι είναι μεγάλο θέμα…

Χάσμα Ζωής με Τσακαλώτο και… Φίλη

Τι άλλο μπορεί να γίνει εάν τα 4 κόμματα ποιήσουν τη νήσσα;

Να συνεργαστούν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Νέα Αριστερά και να καταθέσουν κοινό αίτημα. Από μόνο του το σενάριο αυτό φαντάζει πολύ σκαμπρόζικο…

Υπάρχει όμως περίπτωση να υπογράψει η Ζωή για οτιδήποτε με τον Τσακαλώτο; Ακόμα και για τον αν είναι μέρα ή νύχτα!

Εδώ δεν δίστασε το 2015 να μουντάρει τον Νίκο Φίλη, όταν εκείνος πήγε στο γραφείο της τη νύχτα ψήφισης του μνημονίου ζητώντας της να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση το συντομότερο…

Γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

Μόνο δύο από τους ευρωβουλευτές που εκλέχτηκαν το 2019 με τη ΝΔ πρέπει να νιώθουν σιγουριά ότι θα είναι και πάλι στη γαλάζια ευρωλίστα τον Ιούνιο.

Ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης  και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που ακόμα θα πρέπει να… ζαλίζεται από την κριτική που δέχθηκε πρόσφατα στην ευρωβουλή για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Το Μαξίμου θέλει να αλλάξει σαρωτικά τη γαλάζια ευρωομάδα και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά αμφίβολοι δύο άλλοι ευρωβουλευτές για τους οποίους δεν υπάρχει κακή εντύπωση, αλλά πιθανόν να μην χωράνε στο νέο σχέδιο, η Ελίζα Βόζενμπεργκ και ο Στέλιος Κιμπουρόπουλος.

Εννοείται ότι Ζαγοράκης, Κεφαλογιάννης και Σπυράκη πρέπει να αποχαιρετούν ήδη τις Βρυξέλλες – ο Κύρτσος έχει διαγραφεί εδώ και καιρό από τη ΝΔ.

Συλλαλητήρια

Πέμπτη σήμερα και είναι η Τρίτη εβδομάδα που οι φοιτητές οργανώνουν σε Αθήνα και περιφέρεια συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ.

Παρότι το θέμα ξεκίνησε υποτονικά και σαν υγιεινός περίπατος της κυβέρνησης, η οποία παίζει με τη θετική στάση της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης.

Όμως, στην πρώτη διαδήλωση στην Αθήνα ήταν περίπου 3000 φοιτητές, την περασμένη Πέμπτη έφτασαν 8000 και έχει ενδιαφέρον τι θα γίνει σήμερα…

Διαβάστε επίσης:

Η παγίδα Κεραμέως με την επιστολική ψήφο, τα ρεφλέξ Λοβέρδου, δύο υφυπουργοί υπό παραίτηση για το γάμο και τα περίεργα «stokokkino105.5»

Η Δόμνα στη Βραζιλία, ένας υπουργός στο Μεζέβ, η οργή για τους Ποταμίσιους, η βιασύνη της Ιεραρχίας και η ηρεμία της φιλοξενίας

Η αρμοδιότητα του γάμου στον Σκέρτσο αντί για τον Φλωρίδη, η εξέγερση της εκκλησίας, η απορία για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 17:19