search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:15
MENU CLOSE

Παπουτσάνης: Νέες συνεργασίες, είσοδος στο homecare και ενίσχυση των επώνυμων προϊόντων οι «πυλώνες» για το 2024 

29.01.2024 10:50
papoutsanis_new

Σε καινούργιες συνεργασίες και την επέκταση σε νέες αγορές και κατηγορίες προϊόντων που μέχρι πρόσφατα δεν είχε παρουσία στηρίζει τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της το 2024 η διοίκηση της Παπουτσάνης.

Από τις πλέον σημαντικές κινήσεις της χρονιάς είναι, σύμφωνα με τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας, η πρόσφατη συνεργασία με μεγάλη πολυεθνική μέσω της οποίας η Παπουτσάνης υπολογίζει σε επιπλέον 6 εκατ. ευρώ πωλήσεων κυρίως σε σούπερ μάρκετ χωρών της δυτικής Ευρώπης.

Η συγκεκριμένα συμφωνία βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης, με την έναρξη της σχετικής παραγωγής να τοποθετείται τον Φεβρουάριο του 2024 και με πλήρη υλοποίηση μέχρι το τρίτο τρίμηνο. 

Επίσης η διοίκηση ποντάρει πολλά στην είσοδο στον χώρο των homecare προϊόντων μέσω του brand «Αρκάδι», (ήδη έχει 3 κωδικούς) μία αγορά συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ όπου η εταιρεία έχει σήμερα μικρό μερίδιο αλλά στοχεύει στην αύξηση του σε 5% μέσα στην τελευταία τριετία.

Τα στελέχη της Παπουτσάνης δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η εταιρεία να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον και σε κάποιες εξαγορές

Γενικότερα ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής σαπωνοποιίας Μενέλαος Τασόπουλος, η οποία είναι η Νο1 παραγωγός σαπουνιού στην Ευρώπη, προέβλεψε για τη φετινή χρονιά κύκλο εργασιών αυξημένο κατά 12% σε σχέση με πέρυσι (επίδοση άνω των 70 εκατ. ευρώ, έναντι 62,3 εκατ. το 2023), με ανοδικό EBITDA (το 2023 ξεπέρασε τα εννέα εκατ. ευρώ) και βελτιωμένα καθαρά κέρδη, ενώ μέσα στη χρήση θα διανεμηθεί στους μετόχους ποσό που θα ισούται ή και θα υπερβαίνει το 0,05 ευρώ ανά μετοχή που δόθηκε το 2023.

Οι επενδύσεις για το 2024 ανέρχονται σε 5,5% εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 1,5 εκατ. ευρώ αφορά στην κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 3,2 MW στη στέγη των κεντρικών της εγκαταστάσεων στη Ριτσώνα.

Οι 4 τομείς δραστηριότητας

Σε ότι αφορά τη συνεισφορά των τεσσάρων τομέων δραστηριότητας στον κύκλο εργασιών του 2023, επισημαίνεται ότι το 27% των συνολικών εσόδων προέρχεται από πωλήσεις επώνυμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 17% από πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά, το 40% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 16% από βιομηχανικές πωλήσεις ειδικών σαπωνομαζών.

Σχετικά με τα αποτελέσματα του 2023 ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα ανήλθε σε 28,1 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 15%, χάρη στη σημαντική ανάπτυξη της κατηγορίας των επωνύμων προϊόντων και των πωλήσεων στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά. Στο εξωτερικό διαπιστώνεται μείωση κατά 26% που προκύπτει κυρίως από τις κατηγορίες παραγωγών για τρίτους λόγω κατάργησης κωδικών από την πλευρά των πολυεθνικών-πελατών, ως συνέπεια της αύξησης του κόστους και ανάλογης συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους των συγκεκριμένων κωδικών. Στην κατηγορία των σαπωνωμαζών η μείωση οφείλεται στην ομαλοποίηση της ζήτησης μετά τις πολύ αυξημένες ανάγκες που παρατηρήθηκαν κατά το έτος 2022, απόρροια των καθυστερήσεων και αυξημένων μεταφορικών από τρίτες χώρες.

Ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, σχολίασε: «Η στρατηγική της εξωστρεφούς ανάπτυξης σε τέσσερις διακριτούς πυλώνες με έμφαση στη δημιουργία και προσφορά καινοτόμων και ποιοτικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών αποτελεί ισχυρό παράγοντα επιτυχίας για την Εταιρεία και δημιουργεί θετικές προοπτικές και για τα επόμενα έτη. Έτσι παρά τη συγκυριακή υστέρηση στις πωλήσεις του έτους σε σύγκριση με πέρυσι για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω, το 2023 πετύχαμε θετική εξέλιξη σε τρεις βασικούς στρατηγικούς μας στόχους:  τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών μας αποτελεσμάτων, τη δυναμική ενίσχυση της συμμετοχής των επώνυμων προϊόντων Παπουτσάνης – καταναλωτικών και ξενοδοχειακών – στις συνολικές πωλήσεις της Εταιρείας και φυσικά, τη δημιουργία  ισχυρών βάσεων για νέες συνεργασίες με πολυεθνικές αλλά και μικρότερες εταιρείες. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την ικανότητα και τη δέσμευση των ανθρώπων μας, μας γεμίζουν με αισιοδοξία για την πορεία μας το 2024».

Διαβάστε επίσης:

Mitsubishi Electric: Αποκτά «βάση» στην Αθήνα για συμμετοχή σε μεγάλα έργα και επέκταση σε Ανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή

Προβάδισμα της ΓΕΚ Τέρνα για την παραχώρηση του ΒΟΑΚ 

«Νέο έτος, νέες διατροφικές συνήθειες με τη στήριξη της ΔΕΛΤΑ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:14