ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:52
MENU CLOSE

«Παραλύει» η Γερμανία: Απεργίες σε αεροδρόμια, αστικές συγκοινωνίες και νοσοκομεία

01.02.2024 17:33

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η Γερμανία, καθώς οι αγρότες, οι μηχανοδηγοί στα τρένα, τα αεροδρόμια, οι αστικές συγκοινωνίες, ακόμα και οι γιατροί βρίσκονται σε κατάσταση κινητοποίησεων.

Για την Παρασκευή (2/2) έχουν εξαγγελθεί προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και απεργίες στις αστικές συγκοινωνίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλα σχεδόν τα ομόσπονδα κρατίδια, πλην Βαυαρίας.

Στις απεργίες καλεί το συνδικάτο Ver.di που εκπροσωπεί τους απασχολούμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στα Ομόσπονδα κρατίδια, δήμοι (έχουν την ευθύνη για νοσοκομεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς κλπ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν αύξηση αποδοχών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ο πρόεδρος του συνδικάτου Ver.di Φρανκ Βερνέκε μιλάει για «καταστροφικές» συνθήκες εργασίας και κατηγορεί την εργοδοτική πλευρά ότι δεν δείχνει καμία ανταπόκριση.

Ταυτόχρονα, προειδοποιητική απεργία κάνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό με επιπτώσεις ήδη σε πανεπιστημιακές κλινικές σε όλη τη Γερμανία αυτή την εβδομάδα.

Η Γερμανία μπήκε σε έναν κύκλο απεργιών, που πέρα από ειδικά, κλαδικά αιτήματα, έχουν ως κοινό παρονομαστή την ακρίβεια, τις συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού της περασμένης διετίας, που μπορεί να έπεσε, τον περασμένο μήνα κάτω από 3% , αλλά τα συνδικάτα πρέπει να καλύψουν τις απώλειες

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Πράσινο φως» για χτυπήματα σε Ιράκ και Συρία

Γαλλία: Έτοιμοι να φύγουν από τα μπλόκα οι αγρότες, αν έχουν γραπτώς τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

«Ούρσουλα, είμαστε εδώ!»: Οι αγρότες πολιορκούν τις Βρυξέλλες – Συγκρούσεις με την αστυνομία, αύρες νερού, φωτιές και αυγά (Photos/Videos)

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49
Exit mobile version