search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:48
MENU CLOSE

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Έπαιζε και από τον υπολογιστή που υπάρχει στην κοινωνική κουζίνα» – Νέες καταγγελίες από πρώην εθελοντή

03.02.2024 19:46
polyxronopoulos_allosanthropos_new

Την ώρα που οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό της κινήσεις του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, «Ο άλλος άνθρωπος», νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Πρώην εθελοντής, ο οποίος μίλησε στον ALPHA, κατήγγειλε πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος τους έλεγε να κρύβονται όταν έκαναν αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ.

«Μετρούσα τα χρήματα που είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό και είχα δει έως 60.000 ευρώ σε 1,5 μήνα. Το μεγαλύτερο ποσό που είχα σηκώσει ήταν 7.500 ευρώ για να πάνε στα μπουζούκια» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ο πρώην εθελοντής.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας τους έλεγε να καλύπτουν «τα χαρακτηριστικά τους και να έχουμε πιο σκυφτά το κεφάλι για τις κάμερες στα ΑΤΜ». Όταν ρωτήθηκε, δε, από δημοσιογράφο γιατί τους δίνονταν αυτές οι οδηγίες, απάντησε πως δεν τολμούσαν να ρωτήσουν.

Ο πρώην εθελοντής ανέφερε πως «οι λογαριασμοί και οι κάρτες που χρησιμοποιούσαν όσοι ήταν στον οικογενειακό κύκλο του Πολυχρονόπουλο ήταν έξι».

Κατά την ίδια μαρτυρία «στην κοινωνική κουζίνα υπάρχει υπολογιστής που μαζευόταν μαζι με συγγενείς του (σ.σ. ο Πολυχρονόπουλος) και έπαιζε. Ξεκινούσαν από 1.500 ευρώ, άλλες φορές από 2.500 ευρώ. Μπορούσε να υπάρχουν 4.500 ευρώ στον λογαριασμό και να μηδενίζονταν μέσα σε μια ώρα».

«Ακόμα και εάν έπαιζε τυχερά παιχνίδια, δεν ήταν χρήματα των δωρεών»

«Διενεργείται μία έρευνα αλλά δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Μέχρι στιγμής ακούμε μόνο για φορολογικές παραβάσεις. Μιλώντας γενικά όταν ξεκινά μία έρευνα μπορεί να προκύψουν και άλλα παραπτώματα. Ειδικά, όμως, εδώ υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Η κουζίνα ‘’Ο Άλλος Άνθρωπος’’ έχει κάνει περίπου 1.000 δράσεις. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να βγαίνουν για όλες τις δράσεις από ένας ερανικός λογαριασμός. Οι καταθέσεις που έχουν γίνει είναι μικρά χρηματικά ποσά αλλά εκείνο που ενδεχομένως θα πρέπει να δούμε είναι να φύγει η ‘’λάσπη’’, και ο κιτρινισμός στο ότι χρήματα που κατατέθηκαν χρησιμοποιήθηκαν αλλού. Γι’ αυτό λέω να περιμένουμε», ανέφερε μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής.

«Δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να ελεγχθεί η δράση. Νομικά είναι περιορισμένη η δυνατότητα μου να αναφερθώ σε στοιχεία δικογραφίας. Γενικά μιλώντας, όταν εξετάζουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία. Έχουμε μόνο μία διάταξη που λέει πως υπάρχουν υπόνοιες ή ενδείξεις. Οι ενδείξεις δεν αρκούν  για να καταδικάσουν κάποιον ούτε για λιθοβοληθεί κάποιος. Η διακίνηση τέτοιων φωτογραφιών δεν επιτρέπεται. Όταν επικαλούμεθα ένα παράνομο αποδεικτικό μέσο δημιουργούμε ένα κακό προηγούμενο. Η αποτύπωση μία στιγμιαίας εμφανίσεως δεν αποδεικνύει κάτι. Δεν υπάρχει καμία επίσημη κατάθεση. Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι εθισμένος στον τζόγο. Ο Πολυχρονόπουλος ζει, κοιμάται και κάνει μπάνιο στον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’. Ακόμα και εάν έπαιζε τυχερά παιχνίδια, δεν ήταν χρήματα των δωρεών», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Λάρισα: Νεκρό βρέφος 3 μηνών

Καλύβια: Πατέρας μαθητή εισέβαλε στην τάξη και επιτέθηκε σε καθηγήτρια

Κερατσίνι: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις – Παππούς της ανήλικης ο 78χρονος που συνελήφθη για το βιασμό της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:47