search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:43
MENU CLOSE

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: 17χρονος διακινητής μετέφερε στοιβαγμένους 12 μετανάστες σε αυτοκίνητο

14.02.2024 15:34
peropoliko new

Συνελήφθη μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που μετέφερε στοιβαγμένους 12 παράτυπους μετανάστες σε αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι είχαν προωθηθεί από τη μεθόριο με τη Βόρεια Μακεδονία. Πώς τους εντόπισε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, (Τρίτη 13/2) περιπολούντες αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., κάλεσαν σε έλεγχο οδηγό αυτοκινήτου που κινούνταν στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο κέντρο της Αθήνας, διότι έκριναν ύποπτη την παρουσία πολλών ατόμων στο εσωτερικό του.

Ο οδηγός δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Αχαρνών. Ακολούθησε καταδίωξη και αφού κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην Αχαρνών, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένα 12 άτομα με καταγωγή από το Νεπάλ, 8 γυναίκες και 4 άνδρες.

Σε βάρος του οδηγού, ο οποίος είναι 17χρονος από το Πακιστάν, μέλος κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό και απείθεια. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε συγκατηγορούμενος του και αναζητείται.

Έδωσαν χιλιάδες ευρώ για να μπουν στοιβαγμένοι στην Ελλάδα

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο 17χρονος παρέλαβε τους μετανάστες το πρωί της ίδιας ημέρας προκειμένου να τους προωθήσει στην Αθήνα.

Οι μετανάστες εισήλθαν σε δύο υποομάδες στη χώρα μας. Η πρώτη υποομάδα αποτελούμενη από τους 4 άνδρες αρχικά βρισκόταν στη Σερβία, στη συνέχεια μεταφέρθηκε οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία έως ότου επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ανωτέρω διακινητή. Για την εν λόγω διακίνηση έδωσαν το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ έκαστος.

Η δεύτερη υποομάδα των 8 γυναικών έφτασε στη χώρα μας με τον ίδιο τρόπο, μέσω της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ προηγουμένως είχαν προωθηθεί από την Κύπρο στη Σερβία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ έκαστη.

Ζητούσαν…έξτρα χρεώση – 3.500 το «κεφάλι» – για τους προωθήσουν μετά στη Γαλλία

Ακόμη, το κύκλωμα τους ζητούσε να δηλώσουν αν επιθυμούν να προωθηθούν περαιτέρω στη Γαλλία και σε θετική περίπτωση απαιτούνταν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτής της ΝΔ απείλησε δημόσια καθηγητή του παιδιού του – «Θα σε τελειώσω, θα δεις τι θα πάθεις» (video)

Αχιλλέας Μπέος: Απειλές και βρισιές στο δημοτικό συμβούλιο – «Γελοίε, καραγκιόζη θα σου ξυρίσω το μουστάκι» (video)

Γάμος ομοφύλων: Ωμή πολιτική παρέμβαση Ιερώνυμου – Ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:41