search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:31
MENU CLOSE

Κάνσας: Νεκρή 45χρονη μητέρα από πυρά στην παρέλαση για το Super Bowl – Έντεκα παιδιά μεταξύ των τραυματιών (videos)

15.02.2024 09:48
kansas_new

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 22 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του αιματηρού επεισοδίου με πυροβολισμούς στο τέλος της πανηγυρικής παρέλασης στο Κάνσας των ΗΠΑ για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl από τους Kansas City Chiefs.

Έντεκα από τους τραυματίες είναι παιδιά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής, ενώ τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και πέντε σε «σοβαρή κατάσταση».

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι ενημέρωσε πως όλα τα μέλη της αποστολής των Kansas City Chiefs – συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και λοιπού προσωπικού – είναι ασφαλή.

Σύμφωνα με το CNN, η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα στο πλαίσιο της έρευνας για το αιματηρό περιστατικό που επισκίασε την τεράστια γιορτή.

Στην κατοχή των υπόπτων βρέθηκαν όπλα.

Ένα από τα βίντεο φέρεται να αποτυπώνει την ηρωική προσπάθεια οπαδών των Κάνσας Σίτι να ακινητοποιήσουν έναν από τους υπόπτους και να βοηθήσουν τις αρχές στη σύλληψή του.

Όπως μεταδίδει το NBC, επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, μόλις οι φαν έπεσαν πάνω στον άνδρα που έτρεχε για να το σταματήσουν, το όπλο του έπεσε στο έδαφος.

Υπολογίζεται ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο του Κάνσας Σίτι για την παρέλαση μετά την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Super Bowl από τους Kansas City Chiefs.

Νεκρή από τα πυρά 45χρονη μητέρα δύο παιδιών

Σύμφωνα με το abcnews, το βράδυ της Τετάρτης, ο ραδιοφωνικός σταθμός «KKFI 90.1 FM», επιβεβαίωσε ότι η 45χρονη Lisa Lopez-Galvan, που ήταν DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό, σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό.

Η 45χρονη Lisa Lopez-Galvan

«Με ειλικρινή θλίψη και εξαιρετικά βαριά και συντετριμμένη καρδιά ενημερώνουμε την κοινότητά μας ότι η DJ του KKFI, Lisa Lopez, οικοδέσποινα της εκπομπής “Taste of Tejano”, έχασε τη ζωή της σήμερα στα πυρά στη παρέλαση των Kansas City Chiefs. Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σταθμού.

Μπάιντεν: Το Κογκρέσο να νομοθετήσει άμεσα για την οπλοκατοχή

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε για ακόμη μια φορά το Κογκρέσο να ενεργήσει για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων, έπειτα από τα πυρά χθες Τετάρτη εν μέσω της παρέλασης των νικητών του Super Bowl του αμερικανικού ποδοσφαίρου, στο Κάνσας.

«Η Τζιλ και εγώ προσευχόμαστε για όσους σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν (…) στο Κάνσας και για να βρει η χώρα μας την αποφασιστικότητα να βάλει τέλος σε αυτή την παράλογη επιδημία βίας με τη χρήση όπλων που μας κάνει κομμάτια», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του Τζο Μπάιντεν.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί στο Κάνσας Σίτι αποτελούν το 48ο αιματηρό περιστατικό που σημειώνεται στις ΗΠΑ το 2024, σύμφωνα με το Gun Violence Archieve.

Στην πολιτεία του Μιζούρι, έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 154 μαζικοί πυροβολισμοί από το 2013, χωρίς να περιλαμβάνεται ο χθεσινός, σύμφωνα με ανάλυση του CNN.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά του Παναμά – Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών

Νικολά Σαρκοζί: Ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του

Influencers και Tik Tok επιστρατεύονται για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης στη Βρετανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:31