search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:49
MENU CLOSE

Κορινθία: Στον εισαγγελέα τη Δευτέρα ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» – Άφαντη η σύζυγός του και τα 4 παιδιά

18.02.2024 19:04
main_korin8ia

Στον εισαγγελέα υπηρεσίας αναμένεται να οδηγηθεί, το πρωί της Δευτέρας, για να του απαγγελθούν κατηγορίες, ο πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που συνελήφθη το πρωί της Κυριακής μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Ο 45χρονος, ο οποίος φέρεται να προέβαλε αντίσταση, συνελήφθη με την κατηγορία για απείθεια και τον Νόμο για την υποχρεωτικότητα φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Μαζί του βρισκόταν ο 15χρονος γιος του, ο οποίος λίγο μετά τις 18:00 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, με συμβατικό όχημα της αστυνομίας, συνοδευόμενος από την 19χρονη αδερφή του.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας (η μητέρα και τα τέσσερα παιδιά) παραμένουν άφαντα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση στις σπηλιές της ορεινής Κορινθίας έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ στο σημείο ήταν κοινωνικοί λειτουργοί από τις υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου, οι οποίοι θα συντάξουν σχετική έκθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβίωναν τα παιδιά.

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά στο σχολείο»

Μιλώντας, το Σάββατο, στον ΑΝΤ1, ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είπε πως δεν είναι υποχρεωμένος να στείλει τα παιδιά του σχολείο.

«Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Για τη ζωή της οικογένειάς τους στο κτήμα που έχει αγοράσει στην Κορινθία ο κ. Καλαϊτζιδάκης είπε: «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, τέσσερα χρόνια ζω εδώ».

Σχετικά με το ότι είναι παράνομο να μην πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δήλωσε «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του».

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

COSMOTE: Κατέρρευσαν τηλεφωνία και Ίντερνετ στη Βόρεια Ελλάδα – «Καλέστε στο 112 σε περίπτωση ανάγκης»

Φωτιά στο Κολωνάκι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Μανώλης Μαυρομάτης – Νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη η σύζυγός του

Μεγάλη φωτιά στη Νάξο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:47