search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Γιώργος Παπανδρέου για μη κρατικά ΑΕΙ: «Μεγάλο λάθος» η απόφαση της κυβέρνησης να «υποκύψει στις πιέσεις των λόμπι»

27.02.2024 16:59
papandreou_2702_1460-820_new

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε ο Γιώργος Παπανδρέου την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων πριν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής, έβαλε τέλος στη φημολογία περί διαφοροποίησής του από τη γραμμή Ανδρουλάκη, λέγοντας πως οι ανισότητες που θα δημιουργηθούν είναι λόγος καταψήφισης

«Η κυβέρνηση έρχεται να νομιμοποιήσει κάποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες για λόγους εντυπωσιασμού», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως είναι «μεγάλο λάθος» η απόφαση της κυβέρνησης, να «υποκύψει στις πιέσεις των λόμπι αντί να κάνει σοβαρή δουλειά για το άρθρο 16…  και μόνο αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο».

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επεσήμαναν ήδη από τη Δευτέρα πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολύ κοντά στις θέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη στο θέμα αυτό

Την ίδια ώρα πάντως, παραμένουν οι ενστάσεις στο εσωτερικό της ΚΟ με τη Νάντια Γιαννακοπούλου να έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσει την ίδρυση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Ο Οδυσσεάς Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος φημολογείται ότι επίσης διαφωνεί με τη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη, δεν έχει ανοίξει επίσημα τα χαρτιά του.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Αυγέρη: «Το καταστροφικό Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο έχει την υπογραφή της κυβέρνησης»

Μιχαηλίδου: «100.000 συνταξιούχοι δουλεύουν και από αυτούς οι 36.000 το δηλώνουν»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:14