search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:43
MENU CLOSE

Ουκρανία: Επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι, 150 μέτρα μακριά από την ελληνική αποστολή – «Kανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Mητσοτάκη»

06.03.2024 14:00
Mitsotakis-Zelensky-ekrixi
Photo: Twitter / Niko Efstathiou

Eπίθεση με ρωσικό πύραυλο στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία ωστόσο ωστόσο ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ και όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής». Παράλληλα και μέλος της ελληνικής αποστολής που μίλησε στο topontiki.gr επιβεβαίωσε ότι είναι όλοι καλά.

Η έκρηξη φέρεται να σημειώθηκε σε απόσταση 150 μέτρων από την ελληνική αποστολή, στην οποία μετέχουν η Άννα Μαρία Μπούρα, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, η Κύρα Κάπη, η Αριστοτελία Πελώνη και ο Αλέξανδρος Μαράκης, όπως και ο προσωπικός φωτογράφος και ο προσωπικός οπερατέρ του κ. Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφτασε στην Ουκρανία αιφνιδιαστικά με στόχο να παραμείνει για λίγες ώρες, πριν μεταβεί στο Βουκουρέστι για τη Σύνοδο του ΕΛΚ. Ωστόσο, ενώ βρισκόταν στην Οδησσό, σήμανε συναγερμός για τον εναέριο χώρο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το χτύπημα έγινε είτε από πύραυλο Iskander είτε από πύραυλο Onyx.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό ‘Αμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Οδησσό, παρά τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για το Κίεβο.

Η στρατιωτική διοίκηση της Οδησσού κάλεσε τους κατοίκους να πάνε σε καταφύγια.

Διαβάστε επίσης:

Μπελάδες για τον πρίγκιπα Χάρι: Πρώην στρίπερ απειλεί να δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες του στο OnlyFans (photos/video)

Τι σχέση έχει η Τέιλορ Σουίφτ με την ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον

Γερμανία: 62χρονος έκανε 217 φορές το εμβόλιο για τον κορωνοϊό – Τι έδειξαν οι εξετάσεις του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:39