ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 19:01
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές: Απαισιόδοξοι, οικονομικά πιεσμένοι και φτωχότεροι την τελευταία 5ετία οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο   

17.04.2024 12:07

Σε κλίμα κοινωνικής δυσφορίας και οικονομικών προβλημάτων προσέρχονται οι Έλληνες στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 74% δηλώνει πως την τελευταία πενταετία είδε το βιοτικό του επίπεδο να πέφτει. Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ των 27 είναι 45%.

Στο ερώτημα εάν είχαν δυσκολίες να πληρώσουν τους λογαριασμούς στο τέλος του μήνα, οι Έλληνες απαντούν «τις περισσότερες φορές» ή «κατά καιρούς» σε ποσοστό 79%, ενώ στην ΕΕ των 27, το ποσοστό αυτό είναι μόλις 36%.

Αντιθέτως στην ΕΕ το 63% λέει ότι δεν έχει πρόβλημα, με τους Έλληνες να είναι σε αυτή την (ευχάριστη) θέση μόνο σε ποσοστό 21%!

Στο ερώτημα για την κατεύθυνση των πραγμάτων, το 66% των Ελλήνων θεωρούν πως πάνε στη λάθος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 67%.

Σε γενικές γραμμές το ευρωβαρόμετρο του Απριλίου καταγράφει μία κατάσταση που δεν ευνοεί ούτε την εικόνα/έργο, ούτε την κινδυνολογική ρητορική της κυβέρνησης και ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι οι κάλπες της 9ης Ιουνίου είναι πιθανόν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα μήνυμα διαμαρτυρίας.

Διαβάστε επίσης

«Αλέρτ» από Μαρουσάκη: Έρχεται κακοκαιρία με λασποβροχές, πέφτει η θερμοκρασία

Απεργία: Κλειστό το κέντρο από τις διαδηλώσεις των συνδικάτων, χωρίς ΜΜΜ η Αθήνα (Photos)

Άγιοι Ανάργυροι: Συγκινεί η μητέρα της Κυριακής Γρίβα – «Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου – Το νινάκι μου περιμένει δικαίωση» (video)

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.10.2025 19:00
Exit mobile version