Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση μεταξύ του Ισπανίας και Αργεντινής, μετά από ένα… άκομψο σχόλιο του υπουργού Μεταφορών της Ισπανίας.
Ο Οσκαρ Πουέντε, σχολιάζοντας την εικόνα του Χαβιέρ Μιλέι σε μία εκδήλωση, μέσα από την τηλεόρασή του, απόρησε για το αν ο Αργεντινός πρόεδρος παίρνει… ναρκωτικά.
Το σχόλιο όχι μόνο διέρρευσε, αλλά έφτασε ως το… Μπουένος Άιρες, με τον Μιλέι να κατηγορεί τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ ότι θέτει σε κίνδυνο τις γυναίκες και οδηγεί την Ισπανία στη φτώχεια! Η Μαδρίτη απάντησε, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμη» την τοποθέτηση του Μιλέι.
Όλα ξεκίνησαν από το σχόλιο, το βράδυ της Παρασκευής, του υπουργού Μεταφορών της Ισπανίας Όσκαρ Πουέντε.
«Είδα τον Μιλέι στην τηλεόραση» όταν έκανε προεκλογική εκστρατεία, είπε ο υπουργός σε ένα συνέδριο που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Αγνοώ αν ήταν πριν ή αφού πήρε ουσίες… Σκέφτηκα: δεν είναι δυνατόν να κερδίσει τις εκλογές. Υπάρχουν πολλοί κακοί άνθρωποι που, όντας αυτοί που είναι, έφτασαν στην κορυφή», πρόσθεσε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Μιλέι και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Μιλέι έσπευσε να απαντήσει στις δηλώσεις του Πουέντε με μια πολύ οξεία ανάρτηση στο twitter.
«Ο Σάντσεθ βάζει σε κίνδυνο τη μεσαία τάξη με τη σοσιαλιστική πολιτική του που φέρνει μόνο φτώχεια και θάνατο» και υπονόμευσε «την ενότητα του βασιλείου, συνάπτοντας συμφωνία με τους αυτονομιστές» ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει «την παράνομη μετανάστευση» θέτοντας σε κίνδυνο τις Ισπανίδες, υποστήριξε.
Ο Μιλέι είπε επίσης ότι ο Σάντσεθ «έχει πιο σημαντικά προβλήματα να λύσει, όπως τις κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος της συζύγου του», για τις οποίες ωστόσο η εισαγγελία έχει προτείνει να μπουν στο αρχείο.
Η Μαδρίτη απάντησε με τη σειρά της στον Μιλέι, με μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην οποία «απορρίπτει κατηγορηματικά» τις «αβάσιμες» δηλώσεις του προέδρου της Αργεντινής «που δεν ανταποκρίνονται στις σχέσεις των δύο χωρών και των αδελφών λαών» τους.
Ο Μιλέι θα επισκεφθεί σε δύο εβδομάδες την Ισπανία για να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση που οργανώνει το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Vox. Δεν πρόκειται όμως να συναντηθεί ούτε με τον πρωθυπουργό, ούτε με τον βασιλιά της χώρας.
Στις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής ο Πέδρο Σάντσεθ στήριξε ανοιχτά τον αντίπαλο του Μιλέι, τον Σέρχιο Μάσα και δεν τηλεφώνησε στον νέο πρόεδρο για να τον συγχαρεί μετά τη νίκη του.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας περιορίστηκε να ευχηθεί «καλή επιτυχία στην Αργεντινή σε αυτό το νέο βήμα», χωρίς να αναφέρει το όνομα του Χαβιέρ Μιλέι. Αντιθέτως, ο ηγέτης του Vox Σαντιάγκο Αμπασκάλ πήγε στο Μπουένος Άιρες και παρέστη στην ορκωμοσία του Μιλέι.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσία: Στη λίστα των «καταζητούμενων προσώπων» ο Ζελένσκι
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.