search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 16:53
MENU CLOSE

Έντι Ράμα: Γέμισε το κλειστό του Γαλατσίου – Αποθεωτική υποδοχή για τον Αλβανό πρωθυπουργό – «Δεν ήρθα για να προκαλέσω» (Video)

12.05.2024 12:42
rama (1)

Από τις 9 το πρωί ξεκίνησε να μαζεύεται ο κόσμος στο Κλειστό του Γαλατσίου για την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Λίγο πριν τις 12, το γήπεδο γέμισε με κόσμο. Ο Έντι Ράμα μπήκε στην αίθουσα υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που φώναζε «Έντι, Έντι».

Ο Ράμα έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 11 το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Λίντα και κάποιους υπουργούς του και λίγο πριν τις 12 έφτασε στο Κλειστό.

Τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. για την ομιλία του ήταν δρακόντεια. Η αστυνομική παρουσία στο Γαλάτσι είναι ισχυρή, προκειμένου να αποφευχθούν τα παρατράγουδα ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι πέρασαν από μηχανήματα ελέγχου πριν μπουν στο Κλειστό του Γαλατσίου. Η ομιλία του ήταν προγραμματισμένη για τις 11 ωστόσο καθυστέρησε.

Νωρίτερα, έξω από το Κλειστό, προκλήθηκε και ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ των παρευρισκομένων, καθώς υπήρχαν 3-4 άτομα που ισχυρίζονταν ότι ο Ρόμα προκαλεί τον Μητσοτάκη, με κάποιους άλλους να αντιδρούν: «Μη βάζεις φωτιά σε δύο λαούς».

Την ίδια ώρα, έξω από το Κλειστό του Γαλατσίου περίπου 30 άτομα-οπαδοί της αντιπολίτευσης άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να διαδηλώνουν κατά του Ράμα.

«Δεν ήρθα για να προκαλέσω»

Ξεκινώντας, ο Έντι Ράμα απάντησε στο προειδοποιητικό μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη ότι «ήρθε στην Ελλάδα για να προκαλέσει», λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου». 

Σημειώνεται ότι μέσα από τις φυλακές Φιέρι, ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε το εξής μήνυμα για τους πανηγυρικούς εορτασμούς: «Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».

Στην ομιλία του ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν προς την Ελλάδα και τόνισε ότι παρά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχει συζήτηση για τις συνταξιοδοτικές συμφωνίες με την Ελλάδα.

«Αλλάξαμε τα ονόματά μας και τη θρησκεία μας για να μας δεχτούν. Οι Αλβανοί της Ελλάδας δεν παραδοθήκαμε ποτέ. Παλέψαμε για να μην είμαστε πια ξένοι σε αυτή τη χώρα.

Παλέψαμε και νικήσαμε. Έλληνες και Αλβανοί είμαστε οι Ευρωπαίοι της Ελλάδας. Πήραμε σπίτια, επιχειρήσεις και πληρώνουμε φόρους.

Πήραμε σπίτια, επιχειρήσεις και πληρώνουμε φόρους. Οι Αλβανοί της Ελλάδας δεν θα γυρίσουν ποτέ τον χρόνο πίσω. Όπως η Ελλάδα έχει ανάγκη τους Αλβανούς, έτσι κ οι Αλβανοί την Ελλάδα. Η Μπουμπουλίνα είχε καταγωγή από Αλβανία. Η αγάπη μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών πρέπει να υπάρχει γιατί ζούμε εδώ».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης- Ερντογάν: Eς αύριον τα σπουδαία – Επικοινωνία και εντυπώσεις πάνω απ’ την άβυσσο των προβλημάτων

Eurovision: Πολιτικό μήνυμα η δεύτερη θέση του Ισραήλ στο κοινό λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης – «Δέχθηκε μπούλινγκ η Γκολάν»

Μήνυμα Μπελέρη για εμφάνιση Ραμα στην Αθήνα: «Προκαλεί την Ελλάδα, κάνει επίδειξη δύναμης στη μειονότητα» (Videο)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 16:52