Παλαιστίνη: Δεν προχωρά - προς το παρόν - σε αναγνώριση του κράτους η Ελλάδα
Δεδομένου ότι Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία ανακοίνωσαν θα προχωρήσουν στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης (ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται Γαλλία και Βέλγιο), ήταν εύλογο το ερώτημα που τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα ενώπιον των εξελίξεων αυτών, λαμβάνοντας, δε, υπόψη ότι το 2015 η ελληνική Βουλή είχε κυρώσει ομόφωνα ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους.
Συμπλήρωσε, δε, ότι «αυτό που σήμερα προέχει είναι η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, η απελευθέρωση όλων των ομήρων και η απρόσκοπτη διοχέτευση ανθρωπιστικής βόηθειας». Ωστόσο, σχετικά με τη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ο Π. Μαρινάκης είπε ότι «εντάσσεται στην υπό εξέλιξη ειρηνευτική διαδικασία, στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής λύσης για το μεσανατολικό», όπερ σημαίνει ότι αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης από την Ελλάδα ακόμα δεν πρόκειται να συμβεί.
Επίσης, ο Π. Μαρινάκης άφησε αιχμές και για το αίτημα του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος της ηγεσίας της Χαμάς και του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, για εγκλήματα πολέμου, διερωτώμενος πώς η κίνηση αυτή βοηθά στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής.
Διαβάστε επίσης
Βουλή: Κόντρα Παππά – Σκρέκα για το Ταμείο Ανάκαμψης
Λοβέρδος: «Ο Ανδρουλάκης δεν είναι καλός συνομιλητής, ο Κασσελάκης δεν ξέρουμε τι λέει»