search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.08.2025 06:48
MENU CLOSE

Κρεμλίνο: Χαιρετίζει το ενδιαφέρον της Άγκυρας για ένταξη στους BRICS – Τι σηματοδοτεί για τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις

04.06.2024 17:06
erdogan- putin 876- new

Όλο και πιο κοντά έρχονται Ρωσία και Τουρκία, παρά τα σκαμπανευάσματα των ρωσοτουρκικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια, όπως μαρτυρούν τόσο οι διπλωματικές επαφές των δύο χωρών όσο και οι δηλώσεις των αξιωματούχων τους.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία καλωσορίζει τη φερόμενη ως επιθυμία της Τουρκίας να ενταχθεί στην ομάδα χωρών BRICS, προσθέτοντας ότι το θέμα θα περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνόδου κορυφής του οργανισμού.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την BRICS εκ μέρους διαφόρων κρατών, αλλά πρόσθεσε ότι είναι απίθανο η εν λόγω ένωση να μπορέσει να ικανοποιήσει πλήρως όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε επίσης σήμερα «απόλυτη συκοφαντία» τις κατηγορίες της Microsoft ότι η Ρωσία έχει εντείνει την εκστρατεία παραπληροφόρησης στο Ίντερνετ με στόχο τη Γαλλία και τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Microsoft ανέφερε σε ιστολόγιο που ανήρτησε την Κυριακή ότι η εκστρατεία παραπληροφόρησης, για την οποία είπε πως περιλαμβάνει πλαστούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και ένα πλαστό ντοκιμαντέρ, έχει συγκεκριμένο στόχο να δυσφημήσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και να δημιουργήσει την εντύπωση πως οι θερινοί αγώνες θα πληγούν από βία.

Ο Πεσκόφ υποστήριξε πως οι επικρίσεις αυτές δεν έχουν καμιά ουσία.

Το Κρεμλίνο υποστήριξε επίσης σήμερα πως είναι κατανοητό το γεγονός ότι μερικές χώρες αρνούνται να λάβουν μέρος αυτό το μήνα στη φιλοξενούμενη από την Ελβετία σύνοδο κορυφής για την ειρήνευση της Ουκρανίας επειδή η συνάθροιση αυτή δεν έχει σαφείς στόχους και είναι επίσης παράλογο να διεξάγεται χωρίς τη Ρωσία.

Η Ουκρανία έχει ανακοινώσει πως περισσότερες από 100 χώρες και οργανισμοί έχουν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής στις 15-16 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ο μεγαλύτερος κυβερνητικός εταίρος του Νετανιάχου υποστηρίζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Ευρωεκλογές 2024: Απροετοίμαστοι και αδιάφοροι οι νεαροί Βέλγοι που καλούνται να ψηφίσουν φέτος από τα 16 τους

Πρώτο χτύπημα με δυτικά όπλα σε ρωσικό έδαφος; – Οι ισχυρισμοί του Κιέβου και η προειδοποίηση του Κρεμλίνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.08.2025 05:49