search
ΠΕΜΠΤΗ 31.07.2025 19:42
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Να ανοίξει τώρα την πλατφόρμα για το Πόθεν Έσχες ο Μητσοτάκης – Είμαι ο μόνος αρχηγός που παραδέχτηκε την παρατυπία του

04.06.2024 19:06
Untitled design (2)

Να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Πόθεν Έσχες άμεσα, κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο δελτίο του Αντ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Αναφέρθηκε επανειλλημμένως στην πλατφόρμα ρωτώντας για ποιο λόγο είναι κλειστή και τόνισε ότι λείπουν δύο χρόνια, οι χρήσεις 2022 και 2023 και υπαινίχθηκε ότι σε αυτό το διάστημα, προστέθηκαν ακίνητα στην περιουσία του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για το θέμα που έχει προξενήσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση και σημείωσε πως θεωρεί ότι το ζήτημα του πόθεν έσχες του αναδείχθηκε από «μήντια» σε διατεταγμένη υπηρεσία και από υπουργούς και τον πρωθυπουργό.

Πάντως, αυτή τη φορά σημείωσε ότι έχει όλα τα έγγραφα για να τα καταθέσει εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα.

Ειδικότερα όταν ο δημοσιογράφος παρατήρησε πως αυτό που παρουσίαση είναι η κατά δήλωσή του περιουσιακή κατάσταση και όχι πόθεν έσχες το οποίο χρειάζεται έγγραφα που την αποδεικνύουν απάντησε πως «τα έχω όλα, με χαρά να τα παρουσιάσουμε. Ας ανοίξει ο πρωθυπουργός τώρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Πόθεν Έσχες να τα παρουσιάσω όλα».

Ερωτηθείς για την κριτική της ΝΔ ότι παραβίασε το νόμο, που μάλιστα ήταν νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι δεν μπορεί να έχει επιχειρήσεις στην αλλοδαπή ένα πολιτικό πρόσωπο, αντέδρασε λέγοντας πως είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός «στη χώρα της ατιμωρισίας» που παραδέχτηκε την «παρατυπία» του, η οποία όμως στο τέλος της ημέρας δεν επηρεάζει κανέναν Έλληνα πολίτη, «δεν έχει τίποτα μεμπτό».

Για το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «δεν ήταν ένας νόμος που έπρεπε να συνεχίσει να υπάρχει εφόσον η ΝΔ αποφάσισε να βάλει απόδημους στο Επικρατείας». «Πέντε χρόνια κυβερνάει η ΝΔ, γιατί δεν τον άλλαξε» διερωτήθηκε, «θέλει μόνο τις ψήφους των απόδημων».

Πρόσθεσε πως τον νόμο τον έκανε  ΣΥΡΙΖΑ «για να μη βγάζουν οι έλληνες πολιτικοί μαύρα χρήματα στο εξωτερικό» και  «όχι για να μην μπορούν οι απόδημοι να φέρνουν “άσπρα”».

Και όσον αφορά αυτή τη συζήτηση, είπε, «τι λύνει στο τέλος της ημέρας στον έλληνα πολίτη;».

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια και τις οφειλές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ που εμφανίζονται στην κατάσταση που παρουσίασε είπε πως πρόκειται για μια υποθήκη για το σπίτι στη Νέα Υόρκη «που εξυπηρετείται από τα μισθώματα του σπιτιού» και μέσα σε αυτά τα χρέη υπάρχει κι ένα φοιτητικό δάνειο του συζύγου του για 150.000 δολάρια.

Επέμεινε στο θέμα του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλώντας να το καταθέσει για τα δύο έτη που λείπουν.

Και επίσης κάλεσε τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις για τα δάνειά της και το πώς τα εξυπηρετεί.

Οι κλεμμένες έδρες και το ΝΑΤΟ

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου για το πολιτικό του στίγμα, για τον χαρακτηρισμό του ΝΑΤΟ «ιερή συμμαχία» και για τη φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (ότι ευνοεί τους πλουσίους) για απάντησε ότι «αριστερά δεν είναι να κλέβεις έδρες» και να λες μετά ότι αυτές οι έδρες «ανήκουν στην αριστερά». Αν είναι έτσι, είπε, «τότε ό,τι μισθούς παίρνουν από αυτές τις έδρες, να τους δώσουν σε οργανώσεις φιλανθρωπικές ακτιβιστικές που έχουν ανάγκη να χρηματοδοτηθούν».

Κατηγόρησε επίσης την κ. Αχτσιόγλου ότι έκανε “λευκή απεργία” από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκε πρόεδρος ο ίδιος, κι αυτό είπε «δεν συνάδει με τις αξίες της Αριστεράς». «Όσο για το φορολογικό μας πρόγραμμα λέει ψέματα» σημείωσε.

Όσον αφορά για το ΝΑΤΟ, αφενός διόρθωσε ότι δεν μίλησε για «ιερή συμμαχία», αλλά για … «ιερή αμυντική συμμαχία» αλλά και πως είναι ο μόνος «αμερικανόφερτος» με ξεκάθαρη στάση για την Παλαιστίνη έχοντας μάλιστα πάει εκεί.

Επιπλέον είπε ότι διαφωνεί με το ΝΑΤΟ «να στέλνει συντονισμένα εξοπλισμό στην Ουκρανία, δεν είναι η Ουκρανία μέσα στο ΝΑΤΟ, αν θέλει η Αμερική να στείλει εξοπλισμό ας το κάνει μόνη της». Εμείς ως μέλος του ΝΑΤΟ, που είναι μια αμυντική συμμαχία, προβληματικό μεν με την Τουρκία να είναι μέσα, πρέπει να σταθούμε στην αμυντική προστασία που μας παρέχει απέναντι σε πυρηνικές δυνάμεις που είναι αυταρχικές. Αυτή η ασφάλεια είναι σημαντική για τις δυτικές δημοκρατίες».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης ρωτήθηκε να θεωρεί ότι θα γίνει πρωθυπουργός ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών και απάντησε «ναι».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ομιλία στη Θεσσαλονίκη και συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 την Τετάρτη

Σοφία Μπεκατώρου: Ενδεχομένως και ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη Μαρέβα για το πόθεν έσχες – Δεν είμαι υπέρ αυτών των πρακτικών

Κεχαγιά: «Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ρίξει σκιές, βάζοντας ερωτήματα αόριστα να πλανώνται στην ατμόσφαιρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 31.07.2025 19:40