Μπουκιές παγωμένου γιαουρτιού, με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα
Ένα καλοκαιρινό σνακ σε σχήμα σοκολατένιας μπουκιάς που ετοιμάζεται εύκολα με παγωμένο γιαούρτι, φρούτα και ξηρούς καρπούς και θα ενθουσιάσει ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
180 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
1 κουταλιά της σούπας μέλι, υδαρό
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα υγείας, χοντροκομμένη
Προαιρετικά
Μερικά καρύδια, αμύγδαλα ή φιστίκια, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
1. Αρχικά στρώστε ένα δισκάκι που να μπαίνει στην κατάψυξη, με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και αφήστε το στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ βάλτε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς που επιθυμείτε, το γιαούρτι και το μέλι και ανακατέψτε τα καλά.
3. Με ένα κουτάλι της σούπας τοποθετήστε 10 σωρούς “βουναλάκια” από το μίγμα αραιά μεταξύ τους πάνω στο προετοιμασμένο ταψί με τη λαδόκολλα. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 ώρες το λιγότερο, αλλά καλύτερα για όλο το βράδυ.
4. Στο μεταξύ βάλτε τη σοκολάτα και λιώστε την σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε ειδικό σκεύος, για 30 δευτερόλεπτα περίπου στην υψηλή ένταση. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά, ώστε να μην είναι καυτή.
5. Δουλεύοντας γρήγορα, ξεκινήστε να βυθίζετε κάθε μπουκιά παγωμένου γιαουρτιού μέσα στη ρευστή σοκολάτα.
6. Ξαναβάλτε τις μπουκιές στην κατάψυξη για 10 λεπτά να σφίξουν και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Συμβουλές
– Μπορείτε να αντικαταστήσετε τους ξηρούς καρπούς με κορν φλέικς ή γκρανόλα που αγαπούν περισσότερο οι μικροί μας φίλοι.
– Για την επικάλυψη, είναι προτιμότερο να έχει κρυώσει ελαφρά η σοκολάτα (στους 30ο C περίπου) για να μην λιώσουν οι μπουκιές του γιαουρτιού.
Διαβάστε επίσης: