ΝΔ: Να μην αυξηθεί το επίδομα ανεργίας για να υπάρχει… κίνητρο εύρεσης εργασίας λέει γαλάζιος βουλευτής
Την «αποσύνδεση της αύξησης του επιδόματος ανεργίας από την αύξηση του κατώτατου μισθού» ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Νίκη Κεραμέως.
«Το επίδομα ανεργίας και ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να έχουν μια σαφή διαφοροποίηση, έτσι ώστε οι άνεργοι να κινητοποιούνται να βρουν κάποια εργασία που θα ανταποκρίνεται στα προσόντα και τις επιδιώξεις τους όσο το δυνατόν ταχύτερα. Η αποσύνδεση της αύξησης του επιδόματος εργασίας από την αύξηση του κατώτατου μισθού θα συντελέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη επισήμανση αφορά αποκλειστικά και μόνο το επίδομα ανεργίας και όχι τα υπόλοιπα κοινωνικά επιδόματα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επίκαιρη ερώτηση ,προς την υπουργό Εργασίας.
Ο Στράτος Σιμόπουλος ρωτά τη Νίκη Κεραμέως αν προτίθεται να υιοθετήσει την πρότασή του, καθώς επίσης και να διαγράφονται από το ψηφιακό μητρώτο άνεργοι που δεν συμμορφώθηκαν στις υποχρεώσεις τους.
Διαβάστε επίσης:
Γρηγόρης Δημητριάδης: Δίωρη κατάθεση ως μάρτυρας για τις υποκλοπές
ΣΥΡΙΖΑ: Νέα σύγκληση της ΚΟ για το εκλογικό αποτέλεσμα ζητούν Μαμουλάκης, Καραμέρος, Κεδίκογλου
Σε μια κλωστή κρέμονται οι «Σπαρτιάτες» μετά από ακόμη δύο ανεξαρτητοποιήσεις – Μένουν «5»